UNICEF weer actief bij 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse

Foto: Vierdaagse voor UNICEF

REGIO – Op 1 april sloot de inschrijving voor de 101ste editie van de Vierdaagse, die gehouden wordt van 18 tot en met 21 juli. Dit jaar zullen er 47.000 wandelaars deelnemen aan het grootste wandelevenement ter de wereld.

Lopen voor UNICEF

Een aantal lopers kiezen ervoor om met hun prestatie geld op te halen voor UNICEF. Met het geld zorgt UNICEF ervoor dat er meer dan 500.000 kinderen (weer) naar school kunnen in Syrië, waar nog altijd oorlog heerst.

4daagse voor UNICEFActief tijdens de Vierdaagse

Dit jaar zullen vrijwilligers van het project Vierdaagse voor UNICEF de UNICEF-lopers bijstaan tijdens hun tocht. Zij bieden onder andere een rustpost aan waar de lopers ontvangen worden met een drankje en een snack, én een toilet zonder wachttijden. Ook voor de jonge wandelliefhebbers zal UNICEF actief zijn tijdens het kinderprogramma op Kelfkensbos te Nijmegen

Opbrengst voor Syrië

Het sponsorgeld dat lopers ophalen gaat naar kinderen in Syrië. Sinds zes jaar speelt hier een conflict tussen burgers en de regering. Dit heeft ertoe geleid dat veel kinderen in plaats van naar school gaan, gerekruteerd worden door bewapende groepen of uitgehuwelijkt worden. UNICEF (her)bouwt scholen, geeft cursussen aan juffen en meesters en zorgt voor rugzakjes voor leerlingen. Hierdoor konden meer dan drie miljoen kinderen weer naar school in 2016.

Meelopen

Wandelaars die voor UNICEF lopen laten zich sponsoren door vrienden en familie. De opbrengst gaat naar het project in Syrië. Geïnteresseerden kunnen een eigen actie starten via de website.

Voor meer informatie over Vierdaagse voor UNICEF:

Lopen voor UNICEF

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen