5 Dronkenmannen zijn het rijbewijs kwijt!

DIEREN/ARNHEM/BABBERICH – De politie heeft donderdag en de daaropvolgende nacht van vijf drankrijders het rijbewijs afgepakt in Arnhem, Babberich en Dieren omdat ze met teveel alcohol op achter het stuur zaten. In vier gevallen was er sprake van aanrijdingen.

In Dieren troffen getuigen om 15.30 uur op de Burgemeester Willemsenstraat een dronken automobilist aan die bijna letterlijk uit zijn auto viel. Gewaarschuwde agenten hielden de man, een 68-jarige Arnhemmer, aan. Hij bleek onder invloed met een alcohol gehalte van 625 ug/l (ruim tweeënhalf keer de limiet).
In de tuin
Een 27-jarige automobilist werd rond 20.15 uur in Babberich aangehouden nadat hij in beschonken toestand met zijn auto een tuin aan de St. Franciscusstraat in was gereden. De man bleek na meting ook ruim tweeënhalf keer boven de limiet te zitten.
Verstopt in de bosjes
Op de De Goeijenlaan in Arnhem ging omstreeks 22.00 uur een 38-jarige Arnhemmer met zijn snorfiets onderuit. De man liep daardoor ernstig aangezichtsletsel op maar sloeg op de vlucht toen een motorrijder van de ambulancedienst eraan kwam. Samen met politieagenten werd naar de man gezocht. Hij had zich in de struiken verschanst en rook naar de drank.  Geritsel in de bosjes veraadde zijn schuilplaats. Vanwege zijn letsel moest hij naar het ziekenhuis, daar werd ook bloed afgenomen voor een bloedproef.
Botsing met politiefiets
Omstreeks 03.45 uur reed een 30-jarige Arnhemmer zwalkend vanaf het Willemsplein via het voetpad de Jansplaats op. Surveillerende agenten wilden de man laten stoppen maar hij reageerde niet. De man kwam in botsing met een politiefiets en ging onderuit. Hij bleek onder invloed van een alcoholgehalte van 725 ug/l (ruim drie keer de limiet)
Slapend in een werkvak
Vrijdagochtend vroeg troffen agenten op de Johan de Wittlaan in Arnhem een 25-jarige Arnhemmer slapend achter het stuur van zijn auto aan. De man was een werkvak voor wegwerkzaamheden ingereden en de werklui konden niet verder. Bij de Arnhemmer werd een alcoholgehalte gemeten van 660 ug/l, drie keer de limiet. Alle vijf de bestuurders zijn voorlopig hun rijbewijs kwijt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen