15 bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs

RHEDEN/DOESBURG – Tijdens een periode van gerichte bromfietscontroles de afgelopen maand in onder meer de gemeenten Rheden en Doesburg bleek dat er maar liefst 30% van alle bekeuringen als oorzaak hadden, dat er werd gereden zonder rijbewijs. 

Tijdens een speciale thema-maand werd door de politie in de gemeenten Rheden en Doesburg extra gecontroleerd op brom- en snorfietsen in de periode van 13 maart tot en met 28 april. Op verschillende tijden en plaatsen werden steekproefsgewijs controles uitgevoerd. 
Van de naar schatting 200 controles werden in totaal 49 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen. In 15 gevallen daarvan bleek dat de bestuurders zonder rijbewijs reden. Rijden zonder rijbewijs is niet alleen strafbaar, je bent ook niet verzekerd tegen schade die je met je brommer of snorfiets veroorzaakt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen