Zingen op zonne-energie

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Groen Links Rheden maakte op zaterdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, een tournee langs de Rhedense dorpen om hun campagnelied te laten horen. ‘Creatief, heel sociaal en steeds duurzaam’ klonk het door de verschillende Rhedense dorpen. 

Angela Huhnholz-Vos, zangeres en nummer 3 de lijst werd op gitaar begeleid door de nummer 6, Peter Wind. Groen Links versterkte zichzelf met behulp van zonne-energie die door kandidaat nummer 2, Ron Oei, geregeld was. Hij bouwde een zonnepaneel op zijn bakfiets waardoor de campagne de hele dag zelfvoorzienend kon worden gevoerd. 
Angela Vos kijkt heel positief terug op de dag. “Politieke partijen en campagneliedjes zijn vaak geen gelukkige combinatie” lacht ze, “Maar we hebben er best wat leuks van gemaakt.”
Huhnholz-Vos is nieuw in de Rhedense politiek, maar zeker niet nieuw in Rheden. In de jaren 90 was ze heel actief in Velp-Zuid. Het was de tijd van de sociale vernieuwingen en de politiek kwam naar de burger toe. 
Constans Pos, de huidige lijsttrekker van Groen Links Rheden, stond toen – letterlijk 
– bij Vos op de stoep. “Ik was net 21 en vond mezelf te jong voor zo’n grote verantwoordelijkheid”, zegt ze nu. Maar twintig jaar later en met een rugzak vol ervaring in het jongerenwerk en de publieke gezondheid ligt dat anders. “Ik ben er klaar voor en ik zie het als een grote uitdaging om bijvoorbeeld de veranderingen in de zorg mee in goede banen te leiden”, vertelt ze, “De Groen Linkse bril past me daarbij heel goed, iedereen verdient een eerlijke kans.”
Ook lijsttrekker Constans Pos is blij. “We hebben een lijst met kundige mensen, geworteld in de gemeente Rheden. Ron, Angela, Peter-Jan Arends, Tim Endeveld, Peter en ikzelf weten samen veel over gezondheid en zorg, arbeid en inkomen, cultuur, onderwijs en innovatie en natuurlijk duurzaamheid en schone energie. Dat we daarnaast ook nog eens over flink wat creativiteit en lef beschikken, geeft me veel vertrouwen voor de komende vier jaar”.
(Foto: Angela Vos en Constans Pos)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen