Inwonersparticipatie: hoe kan het ook?

Foto: GroenLinks Rheden

DIEREN – Inwonersparticipatie: hoe kan het ook? Dat is de titel van een thema-avond van GroenLinks Rheden. Iedereen die hierover wil meedenken is welkom.

Beleidskundige Erik Spaink houdt een inspirerende inleiding. De bijeenkomst vindt plaats op 21 februari in de Oase aan het Ericaplein 1 in Dieren. De start is om 20.00 uur.

Inwoners voelen zich betrokken bij hun omgeving.

Ze laten zich horen en nemen steeds vaker zelf initiatief. Voor overheden betekent dit dat ze zich moeten aanpassen en dat hun rol verandert. Ze moeten op zoek naar de beste invulling van deze nieuwe rol. Soms ontstaan daardoor botsingen, soms gaat het heel goed.

Overheden moeten de ideeën van inwoners serieus nemen

Groen Links vindt dat inwoners die iets willen bijdragen daarvoor alle kans moeten hebben. Overheden moeten hun ideeën serieus nemen en besluiten moeten dus in samenspraak tot stand komen. Maar wat is een goede manier van samenwerken? Daarover valt nog veel te ontdekken en te leren. Daarvoor is deze avond bedoeld.

In zijn inleiding schetst Spaink hoe de beleidsvorming van overheden in de loop van de tijd veranderde. Parallel daaraan schetst hij de evolutie van de inwonersparticipatie. Hoe we soms vasthouden aan wat ooit de beste aanpak was.

Discussie

In de discussie komen de waarom en hoe vragen aan de orde. Tot slot vertelt de inleider over een goed voorbeeld van het betrekken van inwoners bij een prachtige ontwikkeling: het Rivierklimaatpark IJsselpoort.

Hoogwaterveiligheid, leefbaarheid, economie, natuur en recreatie

In de uiterwaarden van de IJssel, tussen de IJsselkop en Giesbeek wordt hard gewerkt aan verbetering van hoogwaterveiligheid. Tegelijk moet het hele gebied aantrekkelijk zijn voor alle inwoners en ondernemers. Bewoners, ondernemers, agrariërs en recreanten uit de buurt praten structureel mee. Op deze manier zoeken ze samen naar de beste balans tussen waterveiligheid, leefbaarheid, economie, natuur en recreatie.

Thema-avond Inwonerparticipatie: hoe kan het ook?

Datum: Woensdag 21 februari 2018

Tijdstip: Vanaf 20 uur

Locatie: Multifunctioneel centrum De Oase, Ericaplein 1, Dieren

Prijs: Gratis toegang voor zowel leden van GroenLinks als andere geïnteresseerden

Kijk voor meer informatie ook op:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen