De mening van een lezer: Andere naam Rheden

Foto:

Ten aanzien van politieke kwesties kunt u als lezer ook uw mening op Rheden Nieuws kwijt. Onder dit bericht kunt u reageren, ook via Social Media en de mail zijn reacties welkom. In dit bericht ventileert Joop Zijlstra (Ellecom) zijn mening over “Andere naam Rheden”. 

Door: Joop Zijlstra, Ellecom
“VVD denkt over andere naam voor de gemeente Rheden.” 
Dat staat in het verkiezingsprogramma van de VVD. Het zou wel eens gek kunnen lopen. We waarschuwen maar even. Er komt namelijk een onderzoek van de provincie naar de bestuurskracht van gemeenten in Gelderland. Hoe is het met de bestuurskracht in Rheden gesteld? Oud burgemeester F. de Graaf, gaat de betreffende commissie leiden (GS-besluit, 8 januari j.l.). Kracht is wat anders dan dommekracht.  
Volgens de VVD zou de naam Veluwezoom een enorme impuls kunnen geven aan de toeristische sector. Een nieuwe naam is een stokpaard van VVD-er Haverkamp. Hij lanceerde dat idee ook al in 2007 in de gemeenteraad van Rheden. “Die suffe naam moet anders worden”, riep hij uit. Dat was in gelukkiger dagen, toen hij nog geen wethouder was. Daarop schreef Het Comité Veluwezoom IJsselvallei een prijsvraag uit. De prijs was de witte promo-peugeot van het Comité (‘Spoorbak nee, weg ermee!’). Een onafhankelijke commissie o.l.v. de heer Maarten Vreugdenhil z.g. beoordeelde de inzendingen. Daarvan kwamen er tientallen binnen. Verstandige mensen in Spankeren stuurden in: ‘Handhaaf de naam Rheden.’ Zij kregen de prijs. Is er een les uit te trekken? 
Haverkamp (en de VVD) doet er goed aan op zijn tellen te passen. Natuurlijk ook bij de verkiezingen, dat spreekt, maar ook bij dat onderzoek en bij de conclusies ervan. De jongste inzender van onze prijsvraag schreef: ‘Gemeente ten noorden van Arnhem’, gaat die gemeente op in Arnhem? Dan hééft Rheden een andere naam en dan is Haverkamps wens in vervulling gegaan. Ga maar gauw eens praten met VVD-collega De Graaf. En wees er vooral op tijd bij. Dat kan misschien ook nog in het VVD-verkiezingsprogramma. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen