OPA RHEDEN ZOEKT KANDIDAAT GEMEENTERAADSLEDEN

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Bijna een kwart van de inwoners in onze gemeente is inmiddels ouder dan 65 jaar. Deze groep ouderen neemt in aantal sterk toe maar krijgt steeds minder politieke invloed. Leeftijd wordt steeds meer een discriminerende factor in onze maatschappij.

Daarbij komt dat de kwaliteit van leven van deze groeiende groep ouderen achteruit begint te lopen. Niet alleen de bij de kwetsbare ouderen maar ook bij de ouderen die zich zelf graag en goed willen redden. Hierdoor zien we een verharding, verarming en verschraling van onze totale samenleving.
Aan deze ontwikkelingen wil de OPA-beweging een halt toe roepen door vanuit de groep ouderen zelf daar een verandering teweeg brengen. OPA Rheden gaat dit doen door actief bij de politiek in onze mooie gemeenten betrokken te raken.
Ouderen zijn en behoren een factor van betekenis te blijven!.
Bij de gemeentelijke taken staan grote veranderingen te wachten. Met name in het ouderenbeleid is er sprake van grote en ingrijpende transities. De AWBZ wordt ongevormd tot de WMO. De participatie maatschappij is in aantocht. Voorts wordt binnenkort ook de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg van Provincie naar Gemeente overgedragen. 
Tevens worden de uitkeringen van het gemeentefonds – een van de belangrijkste inkomsten bronnen van de gemeenten – naar verwachting met meer dan 10% gekort. In financiële zin echter stijgt de omvang van de gemeentelijke begroting met meer dan 20%!
Om de daaruit voortvloeiende problemen in goede banen te kunnen leiden zoeken wij contact met inwoners in onze gemeente die bereid hier zijn hun schouders onder te zetten en in de gemeenteraad zitting te nemen.
Het streven van OPA is om de raadsfractie een weerspiegeling te laten zijn van de samenstelling van de bevolking in onze gemeente. Dit betekent dat niet alleen ouderen maar ook een jongeren (denk aan de overdracht van de jeugdzorg) aantrekkelijke kandidaten voor ons zijn. Als gemeenteraadslid dient u in de gemeente Rheden te wonen.
Het tijdsbeslag van de functie is variabel maar gemiddeld 4 vergaderingen per maand. De gemeenteraadsvergaderingen vinden veelal in de avonduren plaats (meestal dinsdags). De compensatie bedraagt inclusief onkostenvergoeding circa €1300,– per maand.
Als u interesse voor deze inspirerende functie heeft kunt u bellen met 06 29354385 of e-mailen naar [email protected], het adres van onze landelijke website is: www.opabeweging.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen