Parkeerproblemen Pinkenberg groter naarmate clubs groeien

VELP – Parkeren op sportcomplex De Pinkenberg in Velp is al tijden een probleem. Met het groeiende aantal leden, groeit het parkeerprobleem mee. De voetbalverenigingen en de gemeente zijn hier al over in overleg geweest, maar het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn kan worden opgelost.

Overigens is de parkeerproblematiek het grootst op zaterdag en bij grote evenementen, zoals het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Sportpark De Pinkenberg wordt voornamelijk gebruikt door de voetbalverenigingen SC Veluwezoom, VVO en DVOV. De clubs maken de laatste jaren een grote groei door in de jeugd. Het sportcomplex ligt op grondgebied van de gemeente Rozendaal, het beheer ligt bij de gemeente Rheden. 
Niet gelukkig met situatie
Navraag bij de clubs en de gemeente Rheden leert dat de problematiek bekend is en dat de partijen er overleg over hebben. In een rapport uit maart 2013 wordt de parkeerproblematiek erkend. Voorzitter van VVO, Daan Appels vertelt desgevraagd: “We hebben onze plannen aangedragen bij de gemeente en deze zijn opgenomen in de toekomstvisie van het sportpark. Dat was eerder dit jaar. Het mag duidelijk zijn dat wij als clubs niet gelukkig zijn met de huidige situatie”. Appels geeft aan dat de problematiek op zaterdag het grootst is.
kcs0xkp06dcw9lq609qxlb86e
(Geen) Doorstroming verkeer
Parkeerplaats voor extra kunstgras?
Volgens de voorzitter van VVO zijn er twee mogelijke opties om de problematiek aan te pakken. “We zouden bij VVO, al dan niet tijdelijk, de oude hoofdingang kunnen gebruiken op zaterdagochtend. Wanneer VVO-ers daar de auto’s zouden parkeren, scheelt dat zo’n 25 plaatsen”, aldus Appels, ”dit vergt wel wat aanpassingen en voor de toekomst is dit niet dé oplossing. Een betere oplossing zou zijn het trainingsveld van VVO (Sahara) op het gedeelte van DVOV te veranderen in een parkeerplaats. Om de trainingscapaciteit weer terug te brengen, zou het hoofdveld van VVO dan voorzien moeten worden van kunstgras”.  
“Lastig op te lossen”
SC Veluwezoom en DVOV zitten ook behoorlijk met de problematiek in de maag, maar weten niet zo snel een oplossing. “Het is lastig hier een oplossing voor te vinden”, aldus René Lemein namens het bestuur van DVOV, “We geven onze leden aan goed te parkeren en de weg vrij te houden voor hulpdiensten. Vergeet niet dat hier ook nog mensen parkeren die komen wandelen”. Namens SC Veluwezoom sluit Hans Gerritsen zich aan bij zijn ‘buurman’, “Dat er iets moet gebeuren staat vast, maar gezien het bosrijke gebied zal dit probleem niet 1-2-3 opgelost kunnen worden”.
jy9y06ljdix7l8oxq3wo6atsy
Parkeren in de ‘vakken’….?
Geen geld
De plannen die zijn verwerkt in de toekomstvisie geven een goed en positief beeld van de toekomst op sportpark De Pinkenberg, echter een goede oplossing voor de parkeerproblematiek is er nog niet. Hierbij overigens vermeld dat er geen sprake is voor parkeeroverlast voor omwonenden, maar het parkbeeld een chaotisch en onveilig geheel is. De gemeente Rheden ziet de plannen en wensen (VVO wil heel graag een tweede kunstgrasveld) in de toekomst wel als verbetering van het park, maar geeft als conclusie aan dat de middelen (lees: geld) ontbreekt.
Bezorgd
Enkele ouders zijn bezorgd. Zij geven aan dat veel jeugdspelers op de fiets komen en dat het door chaotische toestanden soms tot gevaarlijke situaties leidt voor hen. Naast de parkeerproblematiek op zaterdag, geldt dit ook voor de doordeweekse avonden. De straatverlichting is onvoldoende, waardoor de jeugdige fietsers over het hoofd kunnen worden gezien. “Voor zo ver ik weet hebben zich nog geen ongelukken voor gedaan, laten we hopen dat dit zo blijft tot er een definitieve oplossing is”, aldus een ouder.
hwa3mu2pvnaq6b85u41ls31oh
Onoverzichtelijk
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen