VVD Rheden roept College op tot onafhankelijke doorrekening van begroting

Foto: VVD Rheden

POLITIEK – De VVD-fractie in Rheden heeft in de voorbereidende vergadering van 24 oktober opgeroepen tot een onafhankelijke doorrekening van de programmabegroting. De partij maakt zich grote zorgen over de haalbaarheid van de voorliggende begroting en de risico’s die daaraan verbonden zijn.

De VVD staat voor een verstandig en verantwoord financieel beleid en omgang van ons huishoudboekje dat het belang dient van onze gemeente en haar inwoners. In een tijd waarin onze gemeente voor een grote besparingsoperatie staat, hecht de VVD-fractie er sterk aan om ervoor te zorgen dat het gemeentelijke huishoudboekje op orde is.

“Onze inwoners verdienen niets minder dan een begroting die realistisch en degelijk is opgesteld,” aldus Sjir Hanssen, raadslid van de VVD in Rheden. “Wij hebben zorgen over deze begroting, we zijn bang dat volgend jaar een financieel ravijn kan worden.”

Het verzoek van de VVD aan het college om de begroting te laten doorrekenen door een onafhankelijke partij is een belangrijke stap om inzicht en verantwoordelijkheid te waarborgen. Dit zal ervoor zorgen dat eventuele risico’s en tekortkomingen in de begroting tijdig door de raad worden bekeken en samen met het college kunnen worden aangepakt.

De VVD-fractie is vastbesloten om ervoor te zorgen dat de gemeente financieel gezond blijft, zodat we onze eigen uitgaven kunnen blijven bepalen. Het belang van onze gemeente staat voorop in deze kwestie. Wij hopen dat we onze oprechte zorgen de komende tijd tot meer zekerheden kunnen omzetten.

Namens: VVD Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen