It Paad Bjuster winnaar – StraatKegelToernooi Dieren

Foto: StraatKegelToernooi Dieren 2018

DIEREN – Met een deelname van maar liefst 45 teams was de 21e  editie van het jaarlijkse Dierense StraatKegelToernooi weer goed bezet. Deze kegelliefhebbers zijn met elkaar de strijd aan gegaan op de banen van het Kegelhuis Dieren aan de Veerstraat in Dieren.

45 teams, 180 deelnemers

Het toernooi vindt traditie getrouw plaats in de eerste 2 weekenden van oktober, met 45 teams waren er maar liefst 180 deelnemers op de been. In de voorrondes werd gestreden om een plaats in de finale, welke afgelopen zaterdagavond plaatsvond. Ieder team, bestaande uit 4 personen waarvan er maximaal 1 kegelaar mag zijn, moest tijdens de voorronde in 80 ballen zoveel mogelijk hout (is omgevallen kegel) weten te scoren. De strijdlust en het enthousiasme van de teams zorgden voor een aantal spannende, gezellige en drukke avonden.

Regionaal

Het toernooi heeft grote bekendheid in Dieren maar ook in de regio. Veel teams komen al jaren traditiegetrouw naar dit evenement en daarnaast zie je ieder jaar weer nieuwe teams deelnemen. Door de jaren heen worden de prestaties steeds beter en groeit de onderlinge strijd.

Finale

In de finale gooiden uiteindelijk de 16 beste teams. Inzet natuurlijk de eerste prijs. Maar ook voor de andere 15 teams waren er mooie prijzen te winnen. Bij kegelen gaat het om concentratie en techniek. Hard gooien geeft amper resultaat. Beheersing is het toverwoord.

16 teams in een fanatieke strijd!

Afgelopen zaterdagavond werd in de finale fanatiek gestreden door de 16 beste teams.

De strijd om de eerste plaats werd vanaf de eerste ronde beheerst door 3 a 4 teams. Deze maakten het elkaar niet gemakkelijk met als gevolg dat er steeds beter werd gegooid. De spanning werd duidelijk omgezet in hoge prestaties.

It Paad Bjuster winnaar

Na de laatste ronde was het duidelijk; het team “It Paad Bjuster” mocht zich met 449 hout de winnaar van het toernooi noemen. Het verschil met de nummer 2 “Beter iets dan niets” was maar liefst 32 hout. De ontlading bij de winnaars was enorm. In de afgelopen jaren hebben zij vaak deelgenomen en dan nu, na een mooie strijd, eindelijk die felbegeerde 1e plaats.

Mooie prijzen voor allemaal!

Uiteindelijk waren er voor alle 16 teams in de finale mooie prijzen weggelegd. Trots en voldaan gingen de teams laat in de avond huiswaarts onder de toezegging dat zij volgend jaar, als de 22e editie van het Dierens StraatKegelToernooi plaatsvindt, weer van de partij zijn.

Wil je er ook bij zijn noteer dan alvast de eerste 2 weekenden van oktober 2019 in je agenda.

(Op de foto: de dolblije prijswinnaars, in het midden het winnende team “It Paad Bjuster”, links de 2e prijs winnaars “Beter iets dan niets” en rechts “De Brulboeien”, goed voor de 3e prijs)

De eindstand van het toernooi:

It Paad Bjuster winnaar - StraatKegelToernooi Dieren

article
128367
“It Paad Bjuster” mocht zich met 449 hout de winnaar van het toernooi noemen
DIEREN – Met een deelname van maar liefst 45 teams was de 21e  editie van
https://rheden.nieuws.nl/sport/128367/it-paad-bjuster-winnaar-straatkegeltoernooi-dieren/
2018-10-15T15:33:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/10/15153138/It-Paad-Bjuster-winnaar-StraatKegelToernooi-Dieren.jpg
It Paad Bjuster, rheden.nieuws.nl, StraatKegelToernooi Dieren
Nieuws, Sport