Rozendaalse Veldloop goede conditietest

ROZENDAAL – De Rozendaalse Veldloop wordt wel eens gezien als de eerste conditietest na de vakantie. De recreatieve loop wordt gehouden op woensdagavond 4 september a.s.

De veldloop in de omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank vindt al weer voor de 30e keer plaats. Start en finishplaats is Rosendael, ter hoogte van de boerderij, vlakbij het kasteel. Er kan worden gestart op twee afstanden: 5,5 en 12 kilometer. De loop is grotendeels onverhard.
Deelnemers aan de 12 km starten om 19.00u, de 5,5 km start tien minuten later. De Rozendaalse Veldoop kent geen voorinschrijving, vanaf 18.00u kan op het terrein bij start en finish worden ingeschreven (kosten € 5,-).
zyo9wvaez47h0jw8cdrqy0xtp
Beide afstanden starten met een pittige klim langs het kerkhof. Vervolgens gaan de routes de bossen achter Rozendaal in. In het parcours van de 12 kilometer zijn de beruchte “Zwarte Bulten” opgenomen, die hun naam meer dan eer aan doen. De laatste kilometer van beide lopen is een verharde afdaling naar de finish.
De organisatie is in handen van de ‘Bedriegertjeslopers’, een stel actieve hardlopers die een aantal malen per week gezamenlijk hun ronde door het bos maken. Door de inzet van de Bedriegertjeslopers en andere vrijwilligers kunnen de kosten voor beide lopen zo laag mogelijk worden gehouden worden en kan de veldloop zijn recreatieve karakter behouden.
px3hx6s16eb9684o4qevlc0j3
Met de financiële ondersteuning van de sponsors is het daardoor mogelijk elk jaar een bedrag van rond de 1000 euro te besteden aan een Goed Doel. De ‘Bedriegertjeslopers organiseren elk voorjaar ‘De Bedriegertjesloop’.
Foto’s: Rheden Nieuws – Bedriegertjesloop 2013; Lees ook het verslag van de Rozendaalse Veldloop 2012

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen