Velpenaren gefinished in TransAlpineRun 2012

Foto:

SEXTEN / VELP – De Velpse duuratleten Edwin Castelein en Frans van Huizen zijn zaterdag 8 september gefinished in de TransAlpineRun 2012, een 320 km lange wedstrijdloop dwars door de Alpen. 

SEXTEN / VELP – De Velpse duuratleten Edwin Castelein en Frans van Huizen zijn zaterdag 8 september gefinished in de TransAlpineRun 2012, een 320 km lange wedstrijdloop dwars door de Alpen. 

Op zaterdag 1 september startten meer dan 300 teams uit de hele wereld in Ruhpolding (Dld) aan de acht etappes. Met gemiddeld 40 kilometer en 2.000 hoogetemeters per dag wordt de TAR als één van de zwaarste wedstrijdlopen ter wereld beschouwd. De deelnemers worden fysiek en mentaal tot het uiterste uitgedaagd.

Castelein en van Huizen, ingeschreven als Team Runnersworld Arnhem, hebben keihard getraind om de run zo goed mogelijk te kunnen volbrengen. En de missie is geslaagd.

De atleten hebben het de eerste etappes bijzonder zwaar gehad, er werd gestart in een ongunstig startvak, waardoor het ritme niet echt werd gevonden. Bovendien speelde de weersomstandigheden een ongunstige rol. Vanaf de vierde etappe heeft het genieten van de koers en de omgeving een hogere prioriteit gekregen dan de wedstrijd, het lopen werd hierdoor een stuk aangenamer en gek genoeg stegen de heren in het klassement. Dit leverde een gunstigere startpositie op en vanaf de zesde etappe begon het prettige gevoel `we gaan het halen ´ de overhand te krijgen. Bewust van het gevaar van overschatting heeft het Team Runnersworld Arnhem de laatste twee etappes geconcetreerd uitgelopen en werd de uitdaging op zaterdag 8 september volbracht in finishplaats Sexten (It).

In totaal hebben ongeveer eenderde van de gestarte deelnemers de wedstrijd niet uit kunnen lopen. Castelein en van Huizen zeggen trots te zijn dat het hen wel is gelukt, “afgezien van wat kleine blessures is ons groot leed bespaard gebleven. Het keiharde trainen heeft zich de afgelopen week uitbetaald, het was een weergaloos avontuur”.

Bijzonder te vermelden was de ontvangst aan de finish van de vijfde etappe op 5 september: Frans van Huizen vierde deze dag zijn 57-ste verjaardag en het team werd binnengehaald met het “Happy Birthday” en bijbehorende fles bubbles.

Na het in ontvangst nemen van de ‘prijs’ – het felbegeerde TAR T-shirt – werd de race eens rustig overdacht met een welverdiend biertje.

Lees het complete verhaal van de atleten zelf:

Blog Edwin Castelein

Blog Frans van Huizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen