KNVB opleiding ”BOS Nieuwe Stijl” zeer geslaagd bij DVOV

VELP – Afgelopen maandagavond vond bij DVOV de eindavond plaats van de KNVB pilot opleiding ”Bos Nieuwe Stijl”. Dit is een geheel nieuwe opleiding die ontwikkeld is door de KNVB voor het fluiten bij je eigen vereniging.

Zo is de leeftijd voor deelnemers verlaagd van 16 jaar naar 14 jaar en is het aantal bijeenkomsten terug gebracht naar 4 in plaats van 7.
Scheidsrechtercoördinator Bas Kaptein van DVOV: “Dit is een hele specifiek gerichte opleiding over het arbitrage vak, speciaal ontwikkeld voor jongere leden. De deelnemers gaan de 2de lesavond al meteen aan de gang met fluiten in de praktijk, ook gaan ze een helft vlaggen. Zo blijft iedereen zeer betrokken bij de opleiding. 
lhgvucbrfjox7qzbugq9a69z3
Ze maken huiswerkopdrachten en er wordt na elke wedstrijd gezamenlijk geëvalueerd wat er goed ging en wat aandachtspunten zijn. Ook worden de jongeren tussen de lesavonden door in een competitiewedstrijd begeleid en wordt er een praktijkrapport van de wedstrijd gemaakt”.
Namens DVOV deden de volgende scheidsrechters mee aan de opleiding: Ronald Regtering, Ronald te Loeke, Antwan Nijenhuis, David Franke, Licio Vitofrancesko allen hebben hun diploma deze avond gehaald en zijn dus vanaf nu gediplomeerd BOS verenigingsscheidsrechter van harte gefeliciteerd.
hxfx24e7zjn3li91h8p1ngn64
Dat de Arbitrage afdeling van DVOV al eerder dit seizoen grote successen heeft geboekt, blijkt wel uit het feit dat Bas Kaptein en wedstrijdsecretaris Harrie Haverkamp vorig jaar mochten deelnemen aan de Pilot opleiding Scheidsrechtercoördinator / praktijkbegeleider van de KNVB. Daarvoor zijn beiden geslaagd. 
Ook heeft DVOV de eer gekregen als één van de eerste verenigingen in Nederland deze opleiding te mogen houden. Als klap op de vuurpijl ontving DVOV onlangs de KNVB-ARAG kwaliteitscertificering voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging. Al met al was het een zeer succesvol jaar en dat hebben nog maar weinig voetbalverenigingen DVOV nagedaan! 
yewis3k6bnxdmws97bwetr2pq
bygir61ddlamzazx99521khv7
wgfemtan7u080wqk8selo6f87
Foto’s: DVOV
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen