Nieuw evenement op de Posbank, Cross- Duathlon

Dit jaar kunnen de combiduursporters, hardlopers en mountainbikers zich opmaken voor een nieuw Cross-Duathlon evenement. In het Nationaal Park Veluwezoom zal op zaterdag 27 september de eerste editie van de Posbankloop Cross-Duathlon plaatsvinden.

Met start/finish vanaf Camping Beekhuizen staat het evenement garant voor één van de uitdagendste cross-duathlon wedstrijden van Nederland. Via de website www.posbankloop.nl zijn er maximaal tweehonderd startplekken te vergeven.
Nationele toppers
Inmiddels hebben al diverse nationale toppers hun komst aangekondigd. Onder andere Hendrik Venema, Arie de Jong, Dieuwertje Poort en John Aalbers geven acte de présance. 
Parcours
Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Pyramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Het parcours gaat dwars door de mooiste plekken van het Nationaal Park Veluwezoom. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de circa 700 hoogtemeters die moeten worden bedwongen. 
Voor het parcours van de Posbankloop Cross-Duathlon is er een exclusieve evenemententoestemming verleend door de terreineigenaren: Vereniging Natuurmonumenten; Geldersch Landschap & Kasteelen; de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal.
Organisatie
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Stichting Posbankloop is de Cross-Duathlon aan het programma van de Posbankloop toegevoegd. Voor het uitzetten van het parcours en de verdere organisatie maakt men gebruik van de kennis en ervaring van Carlos Baltus (o.a. 2e NK Cross-Duathlon 2014). 
Onder andere Scoutinggroep de Markesteen en het ROC A12 uit Velp zorgen voor verdere ondersteuning. Voor deelnemers die verder moeten reizen is er de mogelijkheid om op Camping Beekhuizen te overnachten op een speciaal veld. 
Inlichtingen via www.camping-beekhuizen.nl 
Inschrijving
Via de website is inschrijving mogelijk tot uiterlijk 25 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers van 200 is behaald. Naar verwachting zal deze limiet snel worden bereikt. Het is mogelijk om deel te nemen als solo of duo. 
De afstanden zijn als volgt: 6 km hardlopen – 18 km mountainbiken – 3 km hardlopen. Als duo neemt één persoon het looponderdeel op zich en de ander het mountainbiken. 
Meer informatie over de Posbankloop Cross-Duathlon via www.posbankloop.nl/cross-duathlon 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen