Arnhemse stadsorganist Luijmes speelt in de Dorpskerk in Rheden

Foto:

RHEDEN – Zaterdagavond 20 september verzorgt Johan Luijmes, stadsorganist van Arnhem, in de Dorpskerk van Rheden het derde concert in een reeks van  4 orgelconcerten, welke op de zaterdagavonden in september worden gebracht.  

Johan Luijmes  behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan hetzelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. 
Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.
Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist in de zelfde gemeente. Hij heeft een internationale concertpraktijk. 
Van 2002 -2009 leidde hij Intro in situ , productiehuis voor hedendaagse muziek te Maastricht.  Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes artistiek leider. Daarnaast was hij lector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie. 
Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788), waaronder Fantasie en fuga in c, 4 Duetten,koraalvoorspelen en  Prealudium  en fuga in c moll
Op zaterdagavond 27 september is het laatste concert van deze serie. Dan worden de orgels bespeeld door de vaste organist van de Dorpskerk, Piet Cnossen.
Voor meer informatie over het programma en de organist kunt u de website (www.groepx.nl) raadplegen.
 
Het concert begint om 19.30 uur, de toegang bedraagt € 5,00. Koffie of thee is gratis.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen