Expositie Jo Debije op Klein Beekhuizen in Velp



VELP – Alleen nog deze maand, augustus, is op Klein Beekhuizen recent en spiksplinternieuw werk van de Nijmeegse kunstenaar Jo Debije te zien. Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 17:00 uur, openen de tijdelijke bewoners de deuren voor de expositie. 

Ruim 40 schilderijen, door Debije zelf liefkozend ‘verfdingen’ genoemd, zijn te bewonderen. 
Het werk van Debije is, net als de man zelf, kleurrijk en niet in een hokje te vangen. Als je zijn werken al kunt classificeren, komt het predikaat ‘abstract expressionisme’ in de buurt. Kenmerkend zijn de frisse kleuren en de gelaagdheid, waardoor reliëf ontstaat. De serie “Rechthoek in Rechthoek” maakte Debije op Klein Beekhuizen. 
r3wcfcjump9zt726srdq6kw00
Te zien zijn expressieve grote en kleinere werken, bij goed weer ook buiten. Afgelopen jaar was zijn werk onder andere te zien in Zaltbommel, Roermond en Nijmegen.

Locatie: 
Klein Beekhuizen, bij de ingang van Landgoed Beekhuizen. Rij vanaf de kruising Alteveerselaan / Den Bruijl het (u-bocht) weggetje naar het bos in. Rechtdoor, over het bruggetje het landgoed oplopen: Klein Beekhuizen ligt een kleine 100 meter na het bruggetje in de bocht aan de rechterkant. Het landgoed is verboden voor auto’s. Wie slecht ter been is, kan bij het huis parkeren. 
Kijk ook op de compleet vernieuwde website: www.verfding.nl 
Foto’s
  • ‘Klein Beekhuizen’ met schilderijen van Jo Debije (foto: Josie Arnoys)
  • ‘Jullie, wij, ik’ (blauw), schilderij uit een serie van drie van Jo Debije
  • ‘Rosa’, schilderij van Jo Debije
mzxl5k7wse9tm8i9vtz6tuly0
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen