Foto’s Oranje Dorpsfeest Laag Soeren

LAAG SOEREN – Afgelopen weekend vierden de inwoners van Laag Soeren het jaarlijkse Oranje Dorpsfeest, dat was begonnen op vrijdag 13 juni met om 18.45 uur het vogelschieten en vogelknuppelen en vanaf 21.00 uur kon men met elkaar Spanje -Nederland bekijken op een grootscherm, aansluitend was er muziek van DJ Joex.

Zaterdag 14 juni starten de feesten, na een welkomstwoord van voorzitster van het Oranjecomité, gevolgd door een openingswoord van loco Burgemeester Constans Pos en het hijsen van de vlag. Een bonte stoet ging vervolgens door het hele dorp, elke straat had zijn eigen praalwagen gemaakt en probeerde hiermee op ludieke wijze aandacht voor het gekozen onderwerp te krijgen. Het hele dorp had uitermate goed zijn best gedaan want het was een hele lange stoet praalwagens.
 
De steenuil
Er was een praalwagen in het bijzonder, dit was een grote kooi met een “steenuil” erin. Vooraf waren er nieuwsbrieven verspreid waarin stond dat de steenuil gevangen hadden en dat ze nu kunnen gaan bouwen in woonwijk Nimmer Dor. Deze werden nu ook uitgedeeld vanaf de praalwagen.
fa676tkw54fddx2djpjj9zks3
De steenuil is ondergebracht in Burgers Zoo waar het hem goed gaat, ook kregen alle bewoners van Laag Soeren een gratis jaarabonnement van Burgers Zoo aangeboden, om de steenuil dagelijks een bezoekje te kunnen brengen. Veel inwoners hadden gebeld naar Burgers Zoo voor het gratis abonnement.
Ook dit bleek een ludieke actie om aandacht te vragen voor de nieuwbouw die de gemeente wil plegen in Nimmer Dor. Nieuwbouw in Nimmer Dor is al tijden een twistpunt tussen de gemeente Rheden en bewoners van Laag Soeren, in het gebied komen namelijk steenuilen voor en men verwacht dat deze, met de komst van de nieuwe woonwijk zullen verdwijnen. Met het vangen van de steenuilen zou het probleem verholpen zijn en niets de bouw meer in de weg staan.
wq8xd1tng4sox545y3ew2xy2o
Uiteindelijk eindigde de stoet bij het grasveld aan de Rozensteinweg bij de grote feesttent daar zou ook een kermis zijn, maar de kermisexploitant was de vorige dag helaas niet komen opdagen. Dus moest in allerijl wat anders geregeld worden en er waren nu op het laatste moment nog twee grote springkussens voor de kinderen geregeld en er was natuurlijk gezellige muziek van de Soerelband.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag
a6em5ac8v5mz3q5vdsbbx20zf
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen