RSS
Openluchtzwembad Rheden weer open op 25 mei.
Openluchtzwembad Rheden weer open op 25 mei.

Openluchtzwembad Rheden weer open op 25 mei.

Volgende afbeelding 0/0

Openluchtzwembad Rheden weer open op 25 mei.

Gepubliceerd: 17 mei 2013 16:20 Laatste update: 17 mei 2013 16:20 Nieuws

(Abonnementhouders gecompenseerd voor verlate openstelling)

RHEDEN - Het openluchtzwembad Rheden gaat  op 25 mei om 14:00 uur weer open voor publiek. De openstelling van het zwembad op 15 mei kon niet door gaan vanwege de aanwezigheid van asbest in de technische ruimten. Het asbest werd ontdekt tijdens de voorbereiding op de renovatie van het zwembad. Uit de resultaten van nader onderzoek blijkt nu dat de technische ruimten weer vrijgegeven kunnen worden.

In het dorp Rheden was veel teleurstelling over de openstelling, die eerder ook al vertraagd was door de lange vorstperiode begin dit jaar, waardoor onderhoud uitgesteld moest worden. Daarnaast was er door de verlate openstelling ook ongerustheid ontstaan over een mogelijke voorbode voor definitieve sluiting van het bad.

Definitieve sluiting zwembad niet aan de orde

Wethouder Ronald Haverkamp benadrukt dat daarvan absoluut geen sprake is:”De gemeenteraad heeft eerder al € 1 miljoen gereserveerd voor onderhoud aan het zwembad. Daarmee hebben we laten zien dat sluiting niet aan de orde is. Het zwembad is en blijft een hele belangrijke voorziening voor Rheden. De vrijwilligers hebben zich de afgelopen periode keihard ingezet om het zwembad op tijd open te krijgen. Hun rol is cruciaal. We hopen dat zij betrokken blijven. Het Rhedens Dorpsbelang stimuleert het vrijwilligerswerk ook actief. Voor ons zijn zij een belangrijke partner omdat zij goed weten wat er leeft onder inwoners”.
De gemeente is net als de zwemmers en vrijwilligers blij dat het zwembad nu open kan. De ontdekking van asbest was een situatie van overmacht: Op het oog is het asbest niet te zien. Bij de verplichte nadere inspectie bleek dat het asbest beschadigd was. Dat was de reden dat er mogelijk gevaar voor de gezondheid van mensen was.  Op dat moment was er geen andere keuze dan de openstelling van het bad uit te stellen.

Compenseren abonnementhouders

De gemeente stuurt abonnementhouders volgende week een brief met een aanbod om hen te compenseren voor de verlate openstelling. Het alternatief om in zwembad De Dumpel in Velp te zwemmen was niet voor iedereen voldoende. Wethouder Ronald Haverkamp:”We wisten natuurlijk dat het aanbod om van De Dumpel gebruik te maken niet alles goed maakt. Nu we zicht hebben op de openstelling van het openluchtbad is het ook mogelijk om de abonnementhouders op een redelijke wijze te compenseren”.

Openstelling openluchtzwembad Rheden

Het zwembad is geopend:

·         vanaf 25 mei t/m 28 juni op maandag  t/m vrijdag van 7:00 tot 10:00 uur

·         Vanaf 29 Juni t/m 1 september op maandag t/m vrijdag van 7 tot 19 uur en op zaterdag en zondag van van 10:00 tot 17:00 uur

·         Daarnaast geldt van 25 mei t/m 28 juni een weerafhankelijke openstelling voor de middagen en weekenden. De tijden zijn daarvoor als volgt: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15:30-19:00 uur, woensdag van 12:30 tot 19:00 uur, en zaterdag/zondag en feestdagen van 10:00 tot 17:00 uur.

(Het zwembad is op deze tijden geopend als de voorspelling een dag vantevoren uitkomt op 20 graden of meer. Zie hiervoor  teletekstpagina pagina 172 van Omroep Gelderland. Advies aan bezoekers om zich vooraf goed te informeren. Bij twijfel kan men altijd telefonisch contact opnemen met het zwembad, 026-4976391.)