Open (Monumenten)dag Begraafplaats “De Pinkel”.

Foto:

RHEDEN – Op zaterdag 14 september (tijdens Open Monumentendag) zal dit jaar ook weer de oude begraafplaats aan de Pinkelseweg te Rheden te bezoeken zijn. Tussen 1860 en 1980 hebben honderden dorpsgenoten op deze plek hun laatste rustplaats gevonden.

In de laatste twee jaren heeft een (werk)groep van een zo’n 20 tal Rhedenaren een groot deel van de begraafplaats weer toonbaar gemaakt. Van het kerkhof zijn de bramen, doornen en het onkruid grotendeels verwijderd, het toegangshek is opgeknapt en de heggen zijn gedeeltelijke herplant.
Als men over de begraafplaats loopt leest men op de grafzerken, soms nog moeilijk te lezen, vele nu nog bekende namen in het dorp Rheden. Ook is van een aantal families de historie gevonden, maar meer verhalen (graag opgeschreven) zijn van harte welkom.
Op zaterdag 14 september zullen een aantal van deze graven, door middel van bordjes, extra worden aangegeven. Ook is er dan een register, van een groot gedeelte van de personen welke hier begraven zijn, beschikbaar. Beschikt u mogelijk nog over oude bewijzen (kopie)van aankoop? Ze zijn welkom.
Vrijwilligers zijn aanwezig om u rond te leiden en zo mogelijk uw vragen te beantwoorden. Ook uw verhalen zijn welkom. 
Voor een bezoek op 14 september bent u welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.
(N.B. Werkers zijn altijd welkom op de 2e maandag van elke maand vanaf 9.00 tot 12.00 uur)
Klik hier voor informatie over de werkgroep:  
   
Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van de begraafplaats 
  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 
pinkel2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen