Open dag Scouting Dieren goed bezocht

DIEREN – Scouting Dieren hield zaterdag 28 september een open dag. Kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar en hun ouders, kwamen kijken wat er zoal gebeurt op het terrein en in het gebouw aan de Kolonieweg. Er was veel belangstelling.

Ook voor ouders
In de eerste plaats was het een open dag voor kinderen en hun ouders die de scouting Dieren (nog) niet kennen. Daarnaast waren ouders van de bevers (5 -7 jr) en de welpen (8-12 jr) uitgenodigd  om zelf eens te zien wat hun kinderen zoal op de zaterdagochtend doen. Dit krijgen zij normaal niet te zien. Het is wegbrengen en ophalen geblazen, en de kinderen achter te laten onder deskundige en bezielende leiding.
ibuohliny8szfqwjszpp1so1f
Boom hangen
Het spel
De kinderen kregen allen een stapeltje kaartjes mee met daarop Zuid-Afrikaanse woorden. Ook een scorelijst ging mee. De bedoeling van het spel was dat de kinderen overal op het terrein en in het gebouw een activiteit zouden gaan doen. Voordat er meegedaan kon worden, dienden er eerst kaartjes geruild te worden. Dat ging niet één op één, nee het kostte meer kaartjes. Zo kon er een nieuw kaartje geruild worden tegen 3 of 4 eigen kaartjes. Zodoende bleven er steeds minder kaartjes over, om tenslotte te eindigen met slechts 3 kaartjes. Deze zouden dan automatisch toegang geven tot het broodbakken aan het eind van het programma.
y2h7haqxqsow4ejtl56v0tojt
Samen werken
De activiteiten
Op het terrein werden de volgende spelen gedaan : midgetgolf (maar dan alternatief), spijker slaan, boomhangen, aan een gummiband vastgeknoopt water verplaatsen in een beker en naar een ander punt brengen, bekers omgooien (net als blikgooien) maar dan met een grote bal vanuit een soort katapult. Binnen waren beneden en boven volop spelletjes te doen, dingen te maken en een ervan was het fabriceren van een soort knikkerbaan waarop winegums allerlei hindernissen dienden te overbruggen.
Goed verzorgd
Voor de ouders was er koffie en de kinderen kregen limonade met snoep. Na afloop kregen alle deelnemende kinderen een stuiterbal mee.
Bijdrage: Peter de Waard

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
rihipzxjhguruye1mdc4288i6
Water dragen
trx0c4s2eafxy68ka2lv7m5v6
Koffie voor ouders en familie
l55hcl2bbun6gyrrkoujv7ecz
Bekers om gooien
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen