Speciale kinderdienst Evangelische Gemeente Dieren

SPANKEREN – Zondagmorgen 29 september 2013 was er in de Evangelische Gemeente Dieren een speciale kinderdienst voor en door kinderen. De speciale dienst stond helemaal in het teken van kinderen. Het thema van deze dienst was “Klein maar dapper”. Velen waren gekomen naar de Edyweg in Spankeren.

In de hal werd een ieder welkom geheten door een drietal kinderen. De zaal stroomde aardig vol en het werd steeds moelijker voor nieuwe binnenkomers een plaatsje te vinden.Alle stoelen die in het gebouw te vinden waren,werden bijgeplaatst. Er zat zelfs een aantal jonge kinderen op stoeltjes die je bij de kleinsten vindt op school en bij de kinderopvang. Een deel van de oudere jeugd verhuisde zelfs naar de bovengelegen ruimte om het van daar mee te maken, daar er eenvoudig weg geen zitplaats meer voor hen was.
Om 10:00 begon de dienst door het terugtelllen van 10 naar 0. Speciale kinderliederen werden ingezet door het combo, voor vandaag aangevuld met enkele kinderen die zongen en een muziekinstrument bespeelden. Alle teksten van de liederen waren te zien op het grote scherm boven het podium.
c8tkjzwhv1h8xup1xqapezawh
Een dominee of voorganger had vanmorgen niets te doen, anderen hadden de dienst voorbereid en deden ook de uitvoering er van. Zij praatten de programma-onderdelen aan elkaar. Een aantal kinderen had een bijbeltekst ingestudeerd en ging dit de andere aanwezigen aanleren compleet met gebaren erbij en daarna gaven deze kinderen  aan iedere aanwezige een mooi zelf gemaakt kaartje  waarop de tekst stond. Daarna werd hierover nog een speciaal lied  gezongen waarbij kinderen op hun stoel mochten gaan staan.
Zoals u misschien wel weet, is het in de kerk, en dus ook hier, gebruikelijk een collecte te houden. Deze stond vanmorgen in het teken van kinderen in Ethiopië en werd door de kinderen verzorgd.
kwu7u430s40l8g868hb6eyjo1
Puppets
De kinderen werden uitgenodigd naar voren te komen en op de grond te gaan zitten zodat zij niets hoefden te missen van het  poppentheater met de naam “puppets” uit Putten . Dat had speciaal voor vanmorgen een programma met daarin een paar liedjes en een verhaal, aangepast aan het thema en programma van deze morgen.
Het waren allemaal handpoppen , er werden borden die een voorwerp of een woord uitbeeldden bij gebruikt, heel erg leuk gedaan en de boodschap was helder: ”we hebben elkaar nodig” ! Dit paste mooi  in het jaarthema van de Evangelische Gemeente : “Ik kan niet zonder jou”.
kva0pyktbhd5wts9xzatj104t
Bij het laatste programmadeel werden de aanwezigen opgeroepen mee te doen. Dit werd eerst geoefend. Zo werden er bijpassende geluiden aangeleerd zoals bij de woorden regen, bliksem en onweer. Tijdens het gespeelde verhaal, waarin voornoemde woorden voorkwamen, maakte de gemeente het bijpassend geluid. De jeugd van nu – en die van vroeger – deed driftig mee. Na afloop van dit stuk werden alle spelers gevraagd vanuit hun theater te komen en  bedankt met een applaus en voor een ieder was er een rode roos. De kinderen kregen na afloop limonade en allerelei lekkers te snoepen. 
Bijdrage: Peter de Waard; Foto’s: Alei Helmink

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen