Vossenjacht in centrum van Dieren

DIEREN – Zaterdagmiddag 5 oktober 2013 waren er opvallend veel activiteiten Dieren. Eén daarvan was de vossenjacht voor de welpen uit de (scouting) regio rondom de IJssel.

Wie kent het niet van vroeger: van school, padvinderij of kinderclub? De vossenjacht, een speurtocht, maar dan anders. Er wordt niet met een kaart of zo iets gelopen, er zijn geen verborgen aanwijzingen of opdrachten onderweg. Bij de vossenjacht gaat het er om te zoeken naar “vossen”, meestal zijn dit lieden van de leiding die zich vermomd hebben.
m8ibqtexnssnbll2zo32gpi5f
Het is vaak ook spannend voor de kinderen omdat het soms twijfelachtig is of het om een “vos” of om iemand die er gewoon een beetje anders uitziet en niets met het spel van doen heeft, gaat.
Het doel van de jacht is zoveel mogelijk van deze “vossen” op te zoeken en van  hen een stempel of iets gelijkwaardigs als bewijsstuk te scoren. Na afloop wordt er gekeken wie de meeste “vossen” heeft gevonden én wie de snelste is.
Bijdrage: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
sy3ws8cv6x7nwv29mgz740m7r
t34g7z5wzt2rgi7mxrewr1xqu
dx7kwh4h106yaudkguxyiw94s
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen