Gemeentelijke Bekendmakingen alleen nog digitaal via Overheid.nl 

Met ingang van 1 mei 2014 publiceert de gemeente Rheden haar ‘openbare bekendmakingen’ alleen nog digitaal.Hiermee komt een einde aan de vertrouwde pagina‘s in de Regiobode. Op www.rheden.nl/bekendmakingen heeft gemeente Rheden voor u op een rij gezet hoe u kunt beschikken over de digitale bekendmakingen. 

Wat zijn bekendmakingen?
Openbare bekendmakingen zijn verordeningen en besluiten van de gemeente Rheden. Via de bekendmakingen informeert de gemeente Rheden u over bijvoorbeeld de aanvraag van een bouwvergunning in uw wijk of een vergunning voor een evenement in uw dorp.
Digitale publicatie wettelijk verplicht
Per 1 januari 2014 is het wettelijk verplicht om (een deel van) deze bekendmakingen te publiceren in een digitaal gemeenteblad. De gemeente Rheden kiest er nu voor om alle bekendmakingen te publiceren op Overheid.nl. De verandering past in het beleid van de gemeente Rheden om informatie meer digitaal aan te bieden. Daarnaast bespaart het kosten, omdat er geen advertentieruimte in de krant gekocht hoeft te worden. Digitaal is bovendien sneller. De nieuwe bekendmakingen zijn direct beschikbaar en wachten niet meer op de verschijningsdatum van de Regiobode. Slechts is zeer beperkte gevallen kan het wettelijk onvoldoende zijn om alleen elektronisch te publiceren.
Aanmelden voor de digitale bekendmakingen
Op de website van de gemeente Rheden vindt u alle informatie over de digitale bekendmakingen. U leest hier hoe u zelf kunt zoeken, hoe u een zoekopdracht kunt instellen en hoe u zich kunt aanmelden voor de e-mailservice. Ga hiervoor naar www.rheden.nl/bekendmakingen.
Geen internet?
Heeft u geen computer dan kunt u in de bibliotheken in Velp en Dieren op de computer de bekendmakingen over de gemeente Rheden en uw buurt bekijken.
 
• Openingstijden de Bibliotheek Velp, Gruttostraat 10a (in de ROC A12): maandag van 14.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur, vrijdag van 10.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. 
• Openingstijden de Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5a: maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.30 tot 17.30 uur, vrijdag van 10.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. 
Ook kunt u in het gemeentehuis en bij de servicecentra in Dieren en Velp aan de balie informatie vragen over de bekendmakingen. 
• Openingstijden gemeentehuis in De Steeg, Hoofdstraat 3: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. 
• Openingstijden gemeentelijk servicecentrum in Dieren (in de bibliotheek), Ericaplein 5a: maandag van 12.00 tot 15.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.
• Openingstijden gemeentelijk servicecentrum in Velp, De Heuvel 32: maandag van 12.00 tot 15.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.
Met vragen over de digitale bekendmakingen belt u met de gemeente Rheden op telefoonnummer (026)  497 69 11.
Kijk voor meer informatie ook op www.rheden.nl/bekendmakingen
Rheden.nieuws.nl heeft vanaf het begin van haar bestaan alle bekendmakingen gratis digitaal gepubliceerd en samengevoegd in een dossier. Door deze stap naar overheid.nl zal voor ons de mogelijkheid om dit door te zetten komen te vervallen. Wilt u de digitale versies nog eens nalezen kan dat op: 
https://rheden.nieuws.nl/dossier/lokaal/bekendmakingen-gemeente-rheden 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen