Koningsdag Velp nu met nieuwe onderdelen!!

Foto uit 2013 van een ballonnenwedstrijd
Foto uit 2013 van een ballonnenwedstrijd
Foto: Velp voor Oanje

VELP – Spectaculair voor Velp is, dat het Koningsschieten of Vogelschieten dit jaar niet wordt gehouden in het Ossendal, aan de rand, maar op de parkeerplaats bij de ABN/AMRO bank midden in het dorp. Ook blijft de Kleine Koningsmarkt die afgelopen jaar voor de eerste keer, met succes, op de Overtuin georganiseerd werd.

Het Koningsschieten 
Op de parkeerplaats bij de ABN-AMROBank wordt om 12.00 uur het eerste schot gelost namens de burgemeester, door wethouder Hans Elsenaar en door de voorzitter van Stichting Velp voor Oranje. 
Iedereen kan meedoen en iedereen kan deze middag ‘Koning’ worden. Aanmelden tot 11.45 uur ter plaatse. De Koning wordt later die middag met een koets naar het feestterrein – het Burgemeester Brandtplein – gebracht en daar gehuldigd.
Kleine Koningsmarkt aan de Overtuin
Toen Velp voor Oranje vorig jaar besloot om tijdens de Inhuldiging van de nieuwe Koning geen Koninginnedagmarkt aan de Rozendaalselaan te organiseren, is besloten om voor een aantal Goede Doelen een ‘Kleine Koningsmarkt’ te organiseren op de Hoofdstraat, ter hoogte van De Overtuin, ook enkele Velpse verenigingen hebben zich daar gepresenteerd, 
Die Kleine Koningsmarkt was een groot succes. En daarom blijft die, besloot het bestuur van Velp voor Oranje. Er is overigens nog plaats voor een paar Goede Doelen. Velp voor Oranje betaalt de kraam. Inlichtingen: [email protected] of tel. 06-55884567.
Dit jaar presenteert DVOV zich weer met een leuk voetbalspel en komt Tafeltennis Vereniging Velp met een ‘ballenkanon’. Schakers kunnen met reuze Koningen en Koninginnen een spel spelen op straat, maar ook in alle rust een schaakpartijtje spelen met leden van de Velpse Schaakvereniging. 
Koningsmarkt
Inmiddels is de normale Koningsmarkt al lang volgeboekt, de tweehonderd kramen en grondplaatsen aan de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan zijn vooral gehuurd door Velpenaren. De opzet van een dorpsfeest voor en door dorpsgenoten is daardoor geslaagd. 
Maar de duizenden bezoekers uit omliggende dorpen zijn natuurlijk heel hartelijk welkom! De Rozendaalselaan wordt mede door hen een reünie van vrienden, kennissen en familie, zoals lang geleden de Jaarmarkten dat waren.
foto-2-koninginnedagmarkt
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen