Zeldzame en beschermde valkensoort heeft succesvol gebroed in Presikhaaf

ARNHEM – Dit voorjaar heeft een paartje Slechtvalken succesvol gebroed op de bovenste verdieping van de ex-Rijkswaterstaattoren in Presikhaaf Arnhem. Er is 1 jong groot geworden, het jong is onlangs geringd en gaat komende week uitvliegen.

In 2013 is de eerste broedpoging mislukt, om die reden hebben wij als VWG Arnhem en omstreken, mede in overleg met Werkgroep Slechtvalken Nederland, in januari jongstleden op een van de bovenste etages een broed(grind)bak geplaatst. Hierin zijn drie eieren gelegd, waarvan er één is uitgekomen. Deze broedwaarneming is ook van belang vanwege de aanstaande verbouwing van de flat naar studenten-appartementen.
De Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken volgt al vele jaren het wel en wee van Slechtvalken in en om Arnhem, de soort wordt ook waargenomen op de Tennet toren (Lombok), eerder bij de Eusebius kerk, nabij het Ohra gebouw Arnhem zuid, en ook op de oude kerk te Doesburg.
Zeldzaam en beschermd
Het gaat hier om een zeldzame en beschermde vogelsoort. Daarom ook is toegang tot de broedlocatie onmogelijk. Wel kan er vanaf de openbare weg gespot worden.
Hieronder wat foto’s van het jonge valkje in de grindbak op de bovenste etage, en als attachment enkele foto’s van de volwassen vogels rondom de flat. 
Informatie
Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Raymond Schuurkes 06-52018501 of via de mail: [email protected]
qi103doewnn3t5f1o6getha7k
t7eg1i32edb3frd36wl3oeb15
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen