Reactie gemeente Rheden op uitspraak Raad van State over Nimmer Dor

Foto:

LAAG SOEREN – Afgelopen woensdag 10 september verklaarde de Raad van State het beroep wat door Stichting Nimmerdor Nee en enkele omwonenden was aangespannen ongegrond. Gemeente Rheden geeft onderstaande reactie op deze uitspraak.

Reactie:
De Raad van State heeft zoals bekend deze week uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door Stichting Nimmerdor Nee en enkele omwonenden. Het leefgebied en het belang van de steenuil was naar hun mening onvoldoende gewaarborgd in het woningbouwplan Nimmer Dor. De Raad van State heeft het beroep ongegrond verklaard. 
Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen op Nimmer Dor mogelijk maakt is daarmee onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan is nodig om een omgevingsvergunning voor het bouwplan te kunnen verlenen. 
Wethouder Nicole Olland is vooral blij voor de inwoners van Laag-Soeren: “Voor de leefbaarheid en het voorzieningenniveau is deze uitspraak van groot belang. De bouw van nieuwe woningen geeft een impuls die belangrijk is voor de toekomst van Laag-Soeren.
 
Ontwikkelaar Reinbouw Vastgoed B.V. gaat de komende periode aan de slag met het inrichtingsplan en het ontwerp van de woningen. Het is de bedoeling inwoners op onderdelen te betrekken bij de uitwerking daarvan. Dit najaar vinden er aanpassingen in het noordelijk gebied plaats voor de aanwezige steenuilen. Zo worden er struiken en bomen geplant. 
Doel is om in 2015 te starten met de bouw van woningen. 
Er lopen nu nog enkele juridische procedures over het ploegen van het woningbouwdeel van het terrein en de verleende ontheffing (Flora- en faunawet). 
Klik op de onderstaande link om naar het verslag van uitspraak van de Raad van State te gaan:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen