Vivare informeert bewoners over plannen woningen ‘Colijnstraat e.o.’, Velp Zuid

VELP – Eind 2015 start Vivare met groot onderhoud aan de woningen aan de Colijnstraat en omgeving (e.o.) in Velp Zuid. De bewoners werden deze week tijdens een goed bezochte bijeenkomst geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Het gaat om 22 eengezinswoningen en een kapperszaak.

Meer comfort en lagere energielasten
Insteek van het groot onderhoud is: meer comfort en lagere energielasten voor de bewoners. Door de isolatiemaatregelen gaat het energielabel bovendien gemiddeld van F naar B. Ook zo houdt Vivare wonen betaalbaar voor haar huurders.
Aanpak woningen
Alle woningen worden geïsoleerd en aan de buitenkant opgeknapt. Badkamer, keuken en toilet worden vervangen als dit technisch noodzakelijk is. Als de badkamer aan vervanging toe is, wordt deze verplaatst naar de eerste verdieping. Naast het onderhoud kunnen bewoners tegen een huurverhoging of eenmalige betaling kiezen voor extra opties zoals een uitbouw of open keuken. 
Bewonersavond
Er was een flinke opkomst waarbij mensen vooral individuele vragen stelden over bijvoorbeeld hun badkamer en over de planning van de bouwperiode. Naar verwachting starten de werkzaamheden in de Colijnstraat e.o. in het vierde kwartaal van 2015.

Wijkvernieuwing: Velp Zuid een aantrekkelijke wijk
De verbetering van de woningen in de Colijnstraat e.o. maakt onderdeel uit van de wijkvernieuwing Velp Zuid Straks. Gemeente Rheden, Vivare, het wijkplatform Velp Zuid, instanties en bewoners, werken hierin samen aan de vernieuwing en verbetering van de wijk. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen