Doe met De Valkenberg mee aan de Natuurwerkdag!

RHEDEN – Op zaterdag 1 november is het weer landelijke Natuurwerkdag. Dan steken meer dan 14.000 vrijwilligers, jong en oud, de handen uit de mouwen. Iedereen met een warm hart voor natuur en landschap kan een dagje meehelpen om natuur en landschap te onderhouden.

Landgoed De Valkenberg doet ook mee en heeft een leuke werklocatie in Rheden. Alle hulp is welkom. Je kunt meewerken van 09:30 tot 13:00 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je van tevoren aan op www.natuurwerkdag.nl. 
Landhuis De Valkenberg
Het landhuis De Valkenberg staat op een markante plek op een steil-glooiende weide met uitzicht over het dorp Rheden en de IJssel. Een lange oprijlaan, voorzien van oude kastanjes leidt naar het huis met landschappelijk park waarin een patroon van slingerpaden, een voormalige moestuin met boomgaard en rozentuin zijn gelegen. Op het landgoed organiseert stichting De Valkenberg vakanties voor mensen met een lichte tot zware zorgbehoefte. Om al dit erfgoed in stand te houden, is veel hulp nodig. Een buitenplaats die toekomst wil hebben, kan dan ook niet meer zonder vrijwilligers.
Werkzaamheden
Diverse werkzaamheden kunnen gedaan worden. Zoals het snoeien van een grote taxus haag, snoeien van laurier, takken wegslepen en verzamelen uit het bos, het verwijderen van kleine esdoorns uit het bos of onkruid wieden in het rosarium. Voor werkhandschoenen, gereedschap en koffie/thee wordt gezorgd. De werkochtend wordt afgesloten met een kom soep. U dient zelf zorg te dragen voor stevige schoenen en werkkleding.
uu6emmjlxwxvio7dw6ckgskwq
Buitenplaatswerkgroep
Bent u enthousiast en wilt u zich vaker vrijwillig inzetten voor de natuur en het landschap in uw omgeving? Naast de jaarlijkse natuurwerkdag kunt u zich ook aanmelden voor de vrijwillige buitenplaatswerkgroep van De Valkenberg. Deze werkgroep in oprichting bestaat uit enthousiaste mannen en vrouwen die op frequente basis een bijdrage willen leveren aan het landschapsonderhoud op deze prachtige buitenplaats. 
Opgeven
U kunt zich hier voor opgeven bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland via de website www.landschapsbeheergelderland.nl, via [email protected], telefonisch: 026-3537444 of tijdens de natuurwerkdag.  
Kijk voor een eerdere publicatie met meerdere plaatsen waar u kunt helpen op:
Over de Natuurwerkdag
Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie, A Rocha en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.
ba85ypnufckxcrf6stlohas7m
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen