Echtpaar Jansen-Van Remmen viert 60-jarig huwelijk

RHEDEN – Op dinsdag 27 januari om 14.30 uur bracht locoburgemeester Nicole Olland een bezoek aan het echtpaar Jansen-Van Remmen ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk in restaurant De Ruif aan de Heuvenseweg 6 in Rheden.

De heer Gerhardus Wilhelmus Johannes Jansen (Gerrit) is geboren op 5 januari 1927 in Spankeren en mevrouw Maria Gerarda Catharina Jansen-van Remmen (Riet) is geboren op 24 februari 1928 in Dieren.

Ze hebben elkaar ontmoet op de katholieke lagere school aan de Molenweg in Dieren. Ze kennen elkaar dus al vanaf de lagere schooltijd, maar hun eerste afspraakje was bij de houthandel Hupkes aan de Spankerenseweg. Vele afspraakjes volgden. Ze zijn lange tijd verloofd geweest, door de dienstplicht van de heer Jansen in Indië van anderhalf jaar. Na zijn terugkeer uit Indië is de woningnood na de oorlog een spelbreker, uiteindelijk krijgen ze via bekenden van de familie een bovenwoning boven de bakkerij aan de Dr. v. d. Feltzlaan in Velp. Daarna verhuisden ze naar de Rozenhagelaan en vervolgens naar Residence Daalhuisen in Velp.

Het echtpaar heeft drie kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

In de opbouwjaren, als het gezin aan de Rozenhagelaan woont, heeft het echtpaar veel bezigheden bij huis, de heer Jansen schildert zijn huis zelf, tuiniert en maakt een kar uit hout voor de kinderen. Ook maakt hij zelf meubels en mevrouw Jansen maakt de kleding voor de kinderen vaak zelf. Verder gaan ze graag wandelen in het bos en de heer Jansen gaat ook op latere leeftijd vaak fietsen langs de Veluwezoom. Mevrouw Jansen leest graag en bezoekt op latere leeftijd de zieken vanuit de parochie in het ziekenhuis in Velp. Verder doet ze vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem.

Wanneer er een auto komt, gaat het gezin in de zomer op vakantie naar Oostenrijk, meerdere jaren achter elkaar. Ze bezoeken daar steden en maken wandelingen. Ook Spanje en Zuid-Frankrijk worden bestemmingen voor de vakantie.

De heer Jansen werkte al die jaren bij de PGEM, de elektriciteitsmaatschappij in Arnhem (NUON nu). Hij ging voor zijn 60ste met de VUT met 40 dienstjaren.

Op latere leeftijd maakt het echtpaar samen grote reizen naar Indonesië en Israël, Jeruzalem en Petra in Jordanië.

De heer en mevrouw Jansen wonen nog zelfstandig met de nodige hulp van Innoforte.

Heuvenseweg 27-1-15   005

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen