Bospatrouille ’74 bestaat bijna 50 jaar!!

Foto: Bospatrouille Dieren

DIEREN – Voor wie de Bospatrouille niet kent… De Bospatrouille ’74 uit Dieren is een onafhankelijke verkennersgroep voor jongens in de leeftijd van 9 t/m ca. 17 jaar. Bij de Bospatrouille is er iedere zaterdagmiddag, 52 weken per jaar, clubmiddag.

Tijdens de clubmiddagen ben je lekker buiten en leer je door ons spannende en veelzijdige activiteiten aanbod samen te werken en respectvol met elkaar om te gaan. De Bospatrouille heeft haar activiteiten zowel op het water als in het bos.

De contributie voor een jaar lidmaatschap bedraagt slechts € 60,00 per jaar! (wat neerkomt op slechts € 5,00 per maand!!)

De activiteiten bestaan uit: Op Bospatrouille gaan (verkennen in het bos), touwbrug over het kanaal maken, met rubberboten varen, vossenjacht met zenders, afdalen, vlotten bouwen, kookdagen, GPS lopen, Airborne Wandeltocht, spooktocht, en nog veel meer.

Daarnaast zijn er nog een aantal meerdaagse activiteiten, zoals het 7-daags zomerkamp, het
3- daagse Ardennen activiteiten weekend, overnachten op een eiland op het Veluwe meer, de Biesbosch met rubberboten verkennen en als laatste verschillende droppingen.

Bospatrouille is volledig zelfstandig en niet verbonden aan Scouting Nederland. Dit heeft voordelen.. zo je hoef bijvoorbeeld niet te kiezen tussen water en land activiteiten, bij de Bospatrouille doe je gewoon beide!

Reünie
Dat vele honderden jongens uit Dieren en de naaste omgeving al veel plezier hebben beleefd bij Bospatrouille blijkt wel uit het feit dat zij in 2016 50 jaar bestaan! En dat gaat niet ongemerkt voorbij natuurlijk. Het 50 jarig bestaan gaat gevierd worden op 2 juli 2016.

De Bospatrouille gaat dan voor jeugd van 6 t/m 14 een leuke dag organiseren. Dit valt samen met een grote reünie waarbij alle oud leden en familie welkom zijn. Er komt een schitterend jubileumboek uit met een stuk historie, foto’s en verhalen.

Op zoek naar oud-leden met verhalen
Uiteraard willen wij daar iets speciaals van maken. Daarom zijn we hard op zoek naar oud-leden die nog spannende, ontroerende, hilarische, grappige of leuke verhalen weten te vertellen over hun tijd bij de Bospatrouille. Dus, ben jij ooit lid geweest en heb je iets speciaals meegemaakt en vind je het leuk om dit verhaal straks terug te lezen in het jubileumboek?

Neem dan contact op via: [email protected]. Afhankelijk van het aantal inzendingen zullen een aantal van deze verhalen worden opgenomen in het jubileumboek!

Vader-zoon weekend
Tevens organiseert Bospatrouille op 1 en 2 Mei 2015 een speciaal Vader-zoon weekend! Onder de noemer: “Op Herhaling” kun je dan samen met je vader kennis maken met de Bospatrouille! Dit wordt een spannend weekend vol met activiteiten We beginnen vrijdagavond om 20:00 uur en zijn zaterdagavond om 17:00 uur weer terug. Er zijn geen kosten aan verbonden en je kunt je opgeven door een mail te sturen naar [email protected].

Mocht je na het lezen van het bovenstaande meer willen weten kun je ook altijd een kijkje nemen op de website: www.bospatrouille.nl Of kom gewoon vrijblijvend kennismaken, neem hiervoor contact op via bovenstaand mail adres of bel ons gewoon.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen