Grote behoefte aan Jimmy’s in gemeente Rheden

Foto: Jimmy's

GEMEENTE RHEDEN – Het college heeft ingestemd om Jimmy’s in 2015 en 2016 verder te ontwikkelen in de gemeente Rheden. Jimmy’s is een platform voor en door jongeren.

Uit co-creatiesessies bleek in welk dorp de meeste behoefte ligt. Dit is in Velp. Het plan is om daar een pop-up store te maken. Daarnaast is de gemeente met scholengemeenschap ‘t Rhedens in Dieren in gesprek om ter plekke een dependance te creëren, omdat een groot deel van de jongeren uit de gemeente daar naar school gaat. Verder komt er een online platform voor alle jongeren.

In het dorp Rheden is geen behoefte aan een fysieke Jimmy’s, maar gaan de jongeren wel aan de slag met de Jimmy’s werkwijze.

Jimmy’s door jongeren en partners enthousiast ontvangen
In mei 2014, na sluiting van het jongerencentrum de Spot in Rheden, startte Up to Us met Radar jongerenwerk met het uitvoeren van een oriëntatietraject. Er zijn twee co-creatiesessies geweest om te kijken of er draagvlak voor Jimmy’s was. Na de eerste twee sessies waren de aanwezige jongeren erg enthousiast en zeiden allemaal volmondig ja op de vraag of er een Jimmy’s moest komen.

Vervolgens is er een eerste informatiebijeenkomst gehouden voor partnerorganisaties en actieve vrijwilligers uit de gemeente. Deze bijeenkomst werd positief ontvangen en op verschillende terreinen bleek er aansluiting te zijn bij wensen en ontwikkelingen van partnerorganisaties. De gemeente Rheden, Radar en Up to Us zien dan ook een goede voedingsbodem om een Jimmy’s in de gemeente Rheden te realiseren.

Wel Jimmy’s, maar geen fysieke plek in dorp Rheden
Dat in het dorp Rheden weinig behoefte is aan een fysieke Jimmy’s houdt niet in dat daar niets gebeurt. Ook daar gaan de jongeren op de Jimmy’s manier aan de slag. Samen met de gemeente kijken zij hoe zij dit in het dorp Rheden willen aanpakken. Mocht de behoefte aan een fysieke plek naar verloop van tijd toch groot zijn dan kijkt de gemeente samen met de jongeren hoe zij dit verder kunnen vormgeven.

Historie
In 2010 is het concept Jimmy’s in Groningen ontwikkeld. Het is ontstaan als een antwoord op de vraag hoe het Centrum voor Jeugd en Gezin haar informatie en advies functie naar jongeren zou kunnen vormgeven. Vanaf het eerste moment is het concept samen met jongeren ontwikkeld en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in Jimmy’s, een plek waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen en ideeën. (www.jimmysnl.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen