Duizenden werknemers in regio Arnhem-Nijmegen van start met Toury fietsgame

REGIO – Iedereen die werkt in de regio Arnhem Nijmegen kan vanaf vandaag  de gratis Toury app downloaden en meedoen aan de Toury fietsgame. Een nieuw initiatief van SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit) en de Stadsregio Arnhem Nijmegen om werkenden te stimuleren vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan.

Vandaag gaf oud-wielerprof Gert Jakobs bij CCV in Arnhem het startschot voor de game waarbij je in zes weken virtueel naar Parijs fietst. Vele werkgevers in de regio, waaronder Arcadis, CCV, NXP, TNT Express, de gemeenten Arnhem en Nijmegen en bedrijventerreinen De Aam – Merm, steunen het initiatief en brengen de Toury app actief onder de aandacht van hun ruim 15.000 werknemers.
 
Met de gratis Toury app voor iPhone en Android fiets je in zes weken virtueel naar Parijs. Hoe vaker je de fiets pakt, hoe meer punten en truien je scoort. Je kunt individueel meedoen aan de game, maar ook in een ploeg met vrienden, collega’s of bekenden uit de buurt. 
Daarnaast is er een speciaal e-bike klassement voor e-bike bezitters die de strijd met elkaar willen aangaan. Degene die na zes weken de meeste punten heeft, wint een volledig verzorgd weekend voor twee personen naar Parijs tijdens de finish van de Tour de France. Daarnaast wordt iedere week onder alle deelnemers een fiets verloot.
 
Prikkelen om de fiets te pakken
De Toury fietsgame is het nieuwste onderdeel van het fietsprogramma ‘Fluitend naar je werk’. Met de game geeft SLIM een nieuwe impuls aan duurzame en economische bereikbaarheid van de hele regio. Uit eerder onderzoek in opdracht van SLIM kwam naar voren dat een meerderheid van de werkenden in de regio de auto pakt voor ritten die zij ook met de fiets zouden kunnen maken. 
Frank Eggen, projectleider mobiliteit bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen: 
“Insteek van dit fietsprogramma is dat medewerkers breken met de gewoonte om met de auto naar hun werk te reizen. De Toury fietsgame prikkelt hen op een eigentijdse en laagdrempelige manier om de fiets te pakken. Voor elke deelnemer is er iets te winnen: of het nu gaat om de wedstrijd zelf, een betere conditie, meer ontspanning en tijd in de buitenlucht of een (persoonlijke) recordtijd. Zo wordt fietsen voor iedereen aantrekkelijk. En daarmee bewijzen we niet alleen de individuele werknemer maar de hele regio een dienst.”
 
Klassement volgen
De komende zes weken kan iedereen het individuele -, ploegen- en e-bike klassement volgen op de website van Fluitend naar je werk: www.fnjw.nl/toury . Daarnaast kunnen deelnemers hun ervaringen en tips kwijt op de Facebookpagina van Fluitend naar je werk: www.facebook.nl/fluitendnaarjewerk
 
Over SLIM
Het fietsprogramma Fluitend naar je werk en de Toury fietsgame maken deel uit van het overkoepelende programma SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit). In SLIM werken wegbeheerders, het bedrijfsleven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een betere verkeersdoorstroming. 
Zij stemmen hiervoor werkzaamheden af, benutten bestaande infrastructuur beter en bieden aantrekkelijke reisalternatieven aan. Kijk voor meer informatie over SLIM op www.slimopweg.info. Meer informatie over Fluitend naar je werk en de Toury fietsgame treft u op www.fnjw.nl.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen