Gemeente gaat door met subsidieregeling voor woningisolatie

GEMEENTE RHEDEN – De gemeente wil woningeigenaren blijven stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Daarom is het vanaf 2 mei 2016 weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen in particuliere woningen in de gemeente Rheden.

De vorige regelingen zijn erg succesvol geweest. Inmiddels zijn in zo’n 1500 woningen isolatiemaatregelen aangebracht.

De gemeente heeft onlangs € 50.000,- ontvangen van de provincie Gelderland. Daarnaast heeft de gemeente zelf ook € 50.000,- beschikbaar gesteld om de regeling- voor de laatste keer – een vervolg te kunnen geven.

Procedure
De nieuwe regeling treedt in werking op 2 mei 2016. De subsidie is aan te vragen tot 1 november 2016. Er is in totaal €100.000 subsidie beschikbaar.

Aanvragen worden beoordeeld in volgorde van binnenkomst. Zodra het subsidieplafond is bereikt wordt er geen subsidie meer verleend. Ofwel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op is op.

De maatregelen moeten vóór 1 januari 2017 worden uitgevoerd. De subsidie bedraagt maximaal 1/3 van de kosten voor de maatregelen met een maximum van €500,- per woning. Daarnaast geldt de ‘burenbonus’. Indien minimaal zes aanvragers uit de gemeente Rheden gelijktijdig inschrijven kan de maximaal uit te keren subsidie per woning oplopen van €500,- naar €750,-

Maatregelen
Er is subsidie beschikbaar voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en HR++ glas. De maatregelen moeten zijn uitgevoerd voor de subsidie wordt uitgekeerd.

Bij de aanvraag moet een offerte worden overlegd. De gemeente zal steekproefsgewijs controleren of de maatregelen daadwerkelijk zijn aangebracht.

Rhedense Energie Bouwers
Veel lokale bedrijven zijn in staat om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo bestaat er een Rheden een team van plaatselijke aannemers (de Rhedense Energie Bouwers). Deze aannemers bieden oplossingen om comfortabel en energiezuinig te wonen. Daarnaast kunnen zij ook adviseren over de subsidiemogelijkheden.

Meer informatie
Op www.rheden.nl vindt u onder de zoekterm ‘energie besparen’ de hele subsidieregeling en kunt u met DigiD direct online de subsidie aanvragen. Het aanvraagformulier voor de subsidie is vanaf 2 mei te downloaden en af te halen bij de balie in het gemeentehuis en bij de servicecentra in Velp en Dieren.

De regeling vloeit voort uit het programma Rheden CO2 neutraal waarin o.a. een project voor het aanpakken van de particuliere woningvoorraad is opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen