Andere parkeervoorzieningen voor fietsen bij station Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – In verband met werkzaamheden voor Traverse Dieren worden bij het station maatregelen genomen met gevolgen voor het parkeren van fietsen.

Aan de noordkant (zijde Oranjebuurt) wordt een deel van de bestaande overkappingen en fietsklemmen op 31 augustus permanent opgeheven. Het grootste deel van de fietsklemmen en de fietskluizen blijven echter bestaan.

Daaraan voorafgaand worden in de week van 22 augustus vervangende voorzieningen gerealiseerd in de vorm van tijdelijke “evenementenklemmen”.
Deze komen tussen de fietskluizen en de kap van de VSM-spoorlijn, ter hoogte van de kruising Noorder Parallelweg – Koningin Mariastraat.

Aan de zuidzijde (Stationsplein) worden alle fietskluizen in fasen verplaatst; de huurders zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld. Daarnaast wordt de bestaande open fietsenstalling met overkapping aan deze kant van het station opgeheven.

Ook in dit geval worden er vervangende klemmen geplaatst. Mogelijk aangetroffen “weesfietsen” worden op 31 augustus in depot genomen door de afdeling Handhaving van de gemeente Rheden.

De situatie duurt totdat de toekomstige fietsenstalling op het vernieuwde stationsplein klaar is, naar verwachting eind 2017.

De maatregelen zijn aan beide kanten van het station, ter plaatse van de betreffende stallingen, aangekondigd met waarschuwingsborden.

Kijk voor meer informatie op http://www.traversedieren.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen