Ventina Vocale opent winterreeks concerten in Rheden

Foto: Ventina Vocale 2015

RHEDEN – Op zondagmiddag 30 oktober om 15.30 uur opent het projektkoor Ventina Vocale de winterreeks concerten door Groep X georganiseerd in de Rhedense Dorpskerk met een uitvoering van Baltische componisten.

De geschiedenis van het koor is terug te voeren tot het jaar 2000, toen een groepje enthousiaste zangers onder de naam Dodici (“een twaalftal”) voor het eerst een concertje gaven in de kapel van Bronkhorst. Drijvende kracht was Pieter Kappeyne van de Coppello, en dirigent was Saskia Regtering.

De Kapel zat geheel vol, en op verzoek werd er een tweede concert gegeven in Driel. Vanaf 2004 ging het koor verder onder de naam Ventina Vocale (“een twintigtal zangers”).

Saskia Regtering’s streven was zich te blijven ontwikkelen, zowel qua repertoire en qua koor als qua dirigent. Dat bleek aantrekkelijk te zijn voor een behoorlijk constante groep zangers: deze kwamen aanvankelijk uit alle windstreken van Nederland en zelfs ook uit Duitsland.

Op het programma staan werken van hedendaagse componisten, van wie de meerderheid nog in leven is (of zelfs nog, afhankelijk van het referentiekader, jong te noemen is), namelijk Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Erik Ešenvalds en Rihards Dubra.

Het beloofd een mooi concert te worden.De entree is vrij.

Het volgende concert in de winterreeks zal worden uitgevoerd op zondagmiddag 27 november en worden verzorgd door het kamerkoor Novo Cantare.

dorpskerk Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen