Jannie de Jong uit Rheden genomineerd als verzamelaar van het jaar!

Foto: Jannie de Jong

RHEDEN/UTRECHT – Jannie de Jong uit Rheden is met haar schroefdekselverzameling genomineerd voor de Dutch Collector Award 2016. Hiermee kan zij uitgeroepen worden tot Verzamelaar van het jaar 2016!

Schroefdekselverzameling

Dekselverzameling Jannie de JongJannie de Jong verzamelt al ruim 20 jaar schroefdeksels met afbeeldingen. Dit zijn dekseltjes van bijvoorbeeld jampotjes, honingpotjes, mosterdpotjes, etc. Het begon allemaal met een honingpotje van de Wereldwinkel waar bijtjes op stonden. Hierna is Jannie blijven verzamelen en bevat haar collectie meer dan 1.500 dekseltjes. Meest bijzondere items uit haar collectie zijn dekseltjes met componisten erop zoals Mozart. Ook heeft de Jong verschillende schroefdeksels van de Efteling en van Walt Disney.

Jannie de Jong:

Dekselverzameling Jannie de Jong“Zo kreeg ik ineens te horen dat ik genomineerd ben, hoe leuk is dat!” Over het verzamelen van de dekseltjes: Vroeger had je veel meer bedrijven die prachtige schroefdeksels op hun potjes produceerden, helaas is dat vandaag de dag niet meer zo en moet je goed zoeken. Het zal in de meeste gevallen wel wegbezuinigd zijn.”

Over hoe haar verzameling ontstond:

Dekselverzameling Jannie de Jong
“Als een potje leeg is belandt het deksel meestal achteloos in de afvalbak. Bij mij ging dat ook zo, totdat het deksel van een pot honing me opviel omdat het eigenlijk heel mooi was: bijen op een goudkleurige achtergrond met een honingraatmotief. Op het deksel van de nieuwe pot honing van hetzelfde merk zagen de bijen er anders uit: Leuk om te bewaren!”

Dekselverzameling Jannie de JongEr worden drie Dutch Collector Awards uitgereikt, één in de categorie ‘Dames’, één in de categorie ‘Heren’ en één in de categorie ‘Jongeren onder de 18’. Jannie de Jong is met haar schroefdekselverzameling genomineerd samen met Imke Gerritsen uit Haulerwijk, die al jarenlang alles verzamelt op het gebied van ons Nederlandse culinaire erfgoed. Ook dingt Angela Rijks-Bettink uit Zaandam mee om deze prachtige onderscheiding uitgereikt te krijgen, zij verzamelt al vanaf haar 11de jaar alles van Beatrix Potter.

Wie de gelukkige winnaar zal zijn wordt op zaterdag 12 november om 13:00 uur bekend gemaakt in de Jaarbeurs te Utrecht.

Dekselverzameling Jannie de Jong

Over de VerzamelaarsJaarbeurs 12 en 13 november 2016

Europa’s grootste vintagebeurs vindt dit najaar plaats op 12 en 13 november in Jaarbeurs Utrecht. Op de VerzamelaarsJaarbeurs is voor iedereen wat te vinden tussen de duizenden stands: design meubels, vintage fashion, porselein, kinderspeelgoed, curiosa, tribal art en nog vele andere dingen.

Tijdens deze editie wordt er speciaal aandacht geschonken aan Nederlandse musicals met een grote expositie. Verder is er aandacht voor de recent overleden Amerikaanse popicoon Prince met zeldzame uitgaves van hem en zijn side-acts The Time en Vanity 6. Ook wordt er tijdens de beurs de Dutch Collectors Award 2016 uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën.

Informatie:

Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.
Zaterdag 12 november (9.00 – 17.00 uur) en zondag 13 november (10.00 – 17.00 uur).
Entreeprijs aan de kassa: € 14,- (kinderen t/m 11 jaar gratis), via online voorverkoop: € 12,50
Meer informatie en voorverkoop met korting via www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen