Gestolen spullen op internet gezien? Bel de politie!

Foto: Youtube

REGIO – Je fiets is gestolen, en een paar dagen later zie je de fiets terug op een verkoopsite.

Regelmatig komt het voor dat mensen die de dupe van diefstal zijn geworden op die manier hun eigendom terugzien. Wie slim is belt dan met de politie. Want met de hulp van mensen die gedupeerd waren heeft de politie in Gelderland diverse aanhoudingen verricht.

Aanhouding

Een vrouw uit Apeldoorn zag een tijdje geleden hoe haar gestolen fiets op internet te koop stond, en tipte de politie. Agenten gingen vervolgens op onderzoek uit, en concludeerden dat het inderdaad om de gestolen fiets ging. Toen agenten aan de deur gingen vonden ze de gestolen fiets terug en hebben ze een 38-jarige verdachte uit Apeldoorn aangehouden. De politie onderzoekt of hij te goeder trouw de fiets in zijn bezit had, zo niet, wordt de man heling van gestolen goederen ten laste gelegd.

Gestolen fiets

Ook een vrouw uit Arnhem zag haar fiets op internet te koop staan. Ze maakte een afspraak met de verkoper, maar uiteindelijk gingen agenten aan de deur bij de man die de fiets aanbood. Het bleek te gaan om een 26-jarige Arnhemmer die de gestolen fiets in huis had staan, hij is aangehouden.

Gestolen motor

Een man uit Ede keek op internet omdat zijn motor was gestolen. Ook hij kwam zijn eigendom in een advertentie tegen. De man maakte een afspraak om de motor te kopen, en ging samen met een politieagent in burgerkleding naar de verkoper toe. Aan de hand van het framenummer kon worden vastgesteld dat het om de gestolen motor ging. De verkoper is aangehouden, het gaat om een 38-jarige man uit Ede.

0900-8844

Ziet u op het internet uw gestolen eigendom(men) terug? Neem dan altijd contact op met de politie via 0900-8844, zij zullen alles in werking zetten om uw gestolen spullen terug te brengen en de dieven aan te houden.

Kijk voor meer informatie op: https://www.politie.nl/themas/diefstal-fiets.html

Fietsendiefstal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen