Barnard Poëziepad op Rozendaal

Foto: Willem Barnard

ROZENDAAL – Stichting Dichter in beeld heeft het initiatief genomen om te komen tot een wandelpad met zeven gedichten van vader en zoon Willem en Benno Barnard in Rozendaal. Dit project kost totaal een kleine € 6.000,00.

Het idee is om op route zuiltjes te plaatsen met daarop gedichten en een QR-code, waarmee middels een ‘app’ informatie gegeven zal worden over de verschillenden gedichten en dichters.

De Stichting Dichter in Beeld heeft als doelstelling poëzie in de openbare ruimte een plaats te geven. Het voorstel om de gedichten van vader en zoon Bernard.te gebruiken leidde vrijwel onmiddellijk tot positieve reacties bij de familie, vrienden en de gemeente Rozendaal.

Boekhandel Jansen & de Feijter uit Velp wil zich graag garant stellen voor een tiende van dit bedrag en zij hopen dit te kunnen realiseren samen met hun klanten en anderen poëzieliefhebbers .

Wilt u dit project ondersteunen met € 10,00 (meer mag natuurlijk ook). Dan kunt u uw bijdrage kenbaar maken per mail of direct storten op IBAN NL78INGB0007560930 t.n.v. Boekhandel Jansen & de Feijter o.v.v. Barnardpad.

Voor meer informatie over het project is het lezen in het projectvoorstel.

De gemeente Rozendaal zorgt voor een deel van de financiering en zal de eventueel benodigde vergunningen verstrekken. Stichting Dichter in Beeld streeft ernaar in het najaar van 2017 over te gaan tot plaatsing van de zuilen.

Benno Barnard

Gedicht Willem Barnard:

Er liep een gedicht voor mij uit
Er liep een gedicht voor mij uit,
ik kon het niet inhalen,
het boog af naar een vorig land:
deuren die welkom piepten, kamers
die pas verlaten geruststellend
thuis waren, wereld waterpas,
maar geen rivier,
geen veer dat heen en weer vaart.

 

 

Foto 1: Vader, Willem Barnard

Foto 2: Zoon Benno Barnard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen