Succesvolle ‘Run for Kika’ voor Arnhemse buurjongens

EDE / ARNHEM – De Arnhemse buurjongens Joey Bakker en Christiaan Nab hebben de ‘Run for KiKa’ met succes gelopen. Naast de sportieve prestatie hebben ze ongeveer € 300,- opgehaald voor KiKa.

Christiaan (12 jaar) was voor de run erg zenuwachtig. Uitgerekend vorige week kreeg hij last van zijn knie en was het de vraag of het wel zou lukken 5 km hard te lopen. Zij buurjongen en trainer, de 17-jarige Joey Bakker, heeft hem een oppepper gegeven door met hem mee te lopen, terwijl hij zelf nog 10 km moest lopen. Met een stevige dosis doorzettingsvermogen en wilskracht heeft Christiaan de 5 km gelopen in ongeveer 35 minuten. Ruim 20 minuten na de finish van de 5 km is Joey gestart op de 10 km. Het voorgaande rondje bleek een goede warming-up: met een tijd van 40 minuten en 18 seconden liep de Arnhemmer de tweede tijd.  
clkumbxajr0glvvis5zqglg73
Christiaan (l) en Joey na de finish (foto: Kees Bakker)
 
Bakker is lovend over de prestatie van zijn ‘pupil’: “ He did it! Na de zorgen vooraf had hij halverwege de smaak goed te pakken en vond Christiaan het jammer dat het er al bijna op zat. In zijn eerste run 35 minuten lopen over 5 km is een topprestatie”. Christiaan had zich vooraf ten doel gesteld de 5 km zonder te stoppen te lopen en dat is gelukt. “Ik ben super blij en vind het een geweldig geslaagde dag”.  
Joey loopt op 8 september ook de Bridge to Bridge loop in Arnhem en maakt zich dan op voor een nieuws seizoen Survivalrun. Christiaan is zó enthousiast dat hij er aan denkt zich in te schrijven voor de Posbankloop op 29 september.
De Run for KiKa werd 31 augustus jl. gehouden in Ede en maakt deel uit van een serie hardloopevenmenten waarin naast een sportieve prestatie ook geld wordt ingezameld voor Kika, Stichting Kinderen Kankervrij. Joey en Christiaan haalden met hun deelname zo’n € 300,- op.
Foto’s © Kees Bakker, klik HIER voor meer foto’s van ‘Run for KiKa’

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
uj94zvcpspqcxswmiyhbm6qep
Christiaan Nab (foto: Kees Bakker)
gdub7f7j9qu6dtufolmbspfx0
Joey Bakker (foto: Kees Bakker)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen