Arnhemse buurjongens rennen voor KiKa

ARNHEM / EDE – Zaterdag 31 augustus wordt in Ede ‘Run for Kika’ gehouden, een hardloopevenement waarin deelnemers, naast het volbrengen van een sportieve uitdaging, geld inzamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Twee buurjongens uit Arnhem gaan de uitdaging in Ede aan.

Nationaal Kampioen Survivalrun Joey Bakker (17 jaar) uit Arnhem had de ‘Run for Kika’ al in zijn agenda gezet ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat hij van dichtbij werd geconfronteerd met kanker, besloot hij zich te richten op de 10 kilometer. “Het beeld van een kind met kanker en de machteloosheid die ik voelde, is voor mij de reden om aan deze run mee te doen”, aldus Bakker.
Spontaan
De Arnhemmer doet aan Survivalrun en is bezeten van sport. Hij geeft wekelijks een paar keer trainingen aan 12- en 13-jarige kinderen uit de buurt. Eén van hen, de 12-jarige Christiaan Nab, kreeg er veel plezier in en nadat hij hoorde dat Joey Bakker zich had opgegeven voor ‘Run for Kika’, schreef hij zich ook direct in. De jongeman is al de hele zomer in training om zijn uitdaging, 5 kilometer en veel sponsorgeld, te volbrengen.
m12xfd28vhzkqau19hux5ynt4
Christiaan Nab
Run uitrennen
Een immer enthousiaste Joey Bakker vertelt: “De 10 km is zeker niet mijn afstand en ik zou veel liever de 5 km doen. Speciaal voor Kika, en de gedachte dat het voor kinderen is, heb ik me toch opgegeven voor de 10 km”. Behalve dat hij zich zelf moet voorbereiden, traint hij speciaal voor deze run zijn buurjongen Christiaan Nab. “Vanaf april zijn we al keihard aan het trainen, zodat zijn conditie beter wordt. Zijn persoonlijke doel is de run uit te rennen zonder te stoppen. Voor sommigen is dit geen probleem, anderen hebben een enorm doorzettingsvermogen nodig. Christiaan heeft dat, hij gaat er voor zijn doel te halen”.
Enthousiast
De moeder van Christiaan is enthousiast over het doel van haar zoon: “Christiaan deed aan Taekwondo en trainde vooral met jonge pupillen. Zijn uitdaging werd niet meer bevredigd en die vond hij terug in de trainingen van Joey. Hij overweegt zelfs eens te gaan kijken bij Survivalrun”. Christiaan besloot zelf mee te gaan doen aan de ‘Run voor Kika’. “Ik hoop dat met de opbrengst een einde kan worden gemaakt aan deze slopende en dodelijke ziekte”, aldus Christiaan. 
kroywpw5os6hckajca64q03sm
Run for KiKa
‘Run for KiKa’ bestaat uit een reeks hardloopevenementen die allemaal één ding gemeen hebben: alle Runners, vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Run for KiKa is een sponsor-evenement: elke deelnemer probeert zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. 
Steun Joey en Christiaan door een sponsoring (klik op naam voor link)

rz65kbxxtawuxspxg4oa0s2ef
Joey Bakker tijdens zijn huldiging in Harreveld op 23 juni 2013

Survivalrun
In het Survivalrun seizoen verdedigt Joey Bakker zijn titel, het seizoen begint met het NK in Leeuwarden op 6 oktober as. In de voorbereiding zal hij onder meer nog deelnemen aan de Bridge-to-Bridge loop in Arnhem (8 september) en een training survivalrun op 15 september in Udenhout. Rheden Nieuws volgt Joey Bakker  en de Survivalrun in het aankomende seizoen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen