Finale Windmill Cup 2014

VELP – Afgelopen zaterdag begonnen de twee finalewedstrijden van de troostfinale al om 9 uur. Enerzijds had dat te maken met een van de speelsters, die nog een autorit naar Polen van tien uur voor de boeg had.

Anderzijds wilden we de enkelspelpartijen zoveel mogelijk in de ochtend spelen, vanwege de extreme warmte. Het zag er wel grappig uit bij deze wedstrijden op de banen 6 en 8, want op baan 7 stond een tent voor de bagage van alle gasten die later op de dag zouden vertrekken.
Troostfinales
De Italiaanse Federico Arnaboldi speelde een spannende consolation finale tegen de Nederlandse Yannick Verwater. Er was een tiebreak in de derde set nodig om de strijd te beslechten. De eerste Delfts blauwe tegeltjes werden vervolgens op de baan uitgereikt door een van onze jonge stafleden.
Bij de meisjes waren ook drie sets nodig voor de winst. Uiteindelijk trok de Poolse Julia Oczachowska aan het langste eind en ging Anastasia Iamachkine uit Peru met de tweede prijs naar huis.
Finale
Zinderende hitte en een vol terras. Een prachtige nieuwe boarding en een vernieuwd scorebord, kortom, een prachtige ambiance voor de enkelspel finales.  De meisjes begonnen en de Argentijnse Maria Lourdes Carle had er zin in: ze won in rap tempo met 6-3 en 6-1 van de Russische Anastasia Kharitonova.
Nieuwe Federer?
Bij de jongens finale hebben we misschien wel de opvolger van Federer aan het werk gezien. De eveneens uit Zwitserland afkomstige als 13e geplaatste Henry von der Schulenburg won in twee sets van de Argentijnse Sebastiaan Baez. 
De jeugdige prijsuitreiking
Bij een prijsuitreiking van een jeugdtoernooi ligt het voor de hand dat de prijzen worden uitgereikt door de jeugd zelf. En laat dat nu ook gebeurd zijn gisteren. Een aantal jonge kopstukken uit de Windmill organisatie reikten de prijzen uit en dat deden ze uitstekend in het Nederlands, in het Engels en een speciale prijs in het Spaans. De jeugd heeft de toekomst, zoveel is zeker!
Fair Play prijs
Opvallend sportief gedrag op en rond de baan wordt bij de Windmill cup beloond met de Fair Play prijs. Deze ging dit jaar naar het ITF team van COSAT, dus uit Zuid-Amerika. Zij ontvingen deze prijs vanwege hun plezierige omgang en gedrag op de baan, hun correcte en behulpzame houding bij de gastgezinnen én hun prettige wijze van ‘omgaan met lastige situaties’. De coaches en de ploeg waren verguld met de mooie klok, die vanaf dat moment zeker zes keer uit de doos werd gehaald om te bekijken, nog eens te fotograferen en vooral te bewonderen.
Finales dubbelspel
Als laatste wedstrijden in de Windmill Cup 2014 werden de dubbels gespeeld. De meisjes begonnen en de Chinese combinatie Zhuoma Ni Ma en Xiyu Wang won met 6-4 en 6-3 van het als tweede geplaatste Russische koppel Sofia Lansere en Ekatarina Makarova. 
Meteen aansluitend kwamen de jongens de baan op. Chen-Jui Ho uit Taiwan en Alexey Zakharov uit Rusland schoten uit de startblokken en wonnen de eerste set snel met 6-0. De Nederlandse jongens Jesper de Jong en Yannick Verwater kwamen er niet aan te pas. 
Het tij keerde in de tweede set, onze boys kwamen steeds beter in hun spel en durfden veel brutaler en aanvallender te spelen. Het fysieke verschil (in lengte en breedte) was net wat te groot en ze verloren de tweede met 6-4.
WMC 2015?
In 2015 zal er zeker weer een Windmill Cup plaats vinden, de organisatie is al weer druk bezig met het bepalen van de datum en de eerste vrijwilligers hebben zich ook al weer opgegeven. Zodra er meer bekend is hoort u dit! Op naar…. de WMC 2015
beekhuizenseweg-19-7-14-050
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen