3 fotografen exposeren in Halte de Engel

Foto: Galerie Halte De Engel

DE STEEG – Bert de Turck, Quinta Buma en Hanneke Vermeulen laten fotowerken zien in Galerie Halte de Engel van 1 februari t/m 15 maart 2018

De opening vindt plaats op donderdagmiddag 1 februari om 17 uur. U bent van harte welkom. De kunstenaars zijn zelf alleen bij de opening aanwezig. Los daarvan kunt de expositie tijdens openingsuren bezichtigen. Het werk is ook te koop.

Quinta Buma fotografeert Landschappen, direct of als (weer)spiegeling. “Als ik fotografeer vang ik het beeld soms ook lopend of rijdend (vluchtige impressies). De beelden inspireren mij ook tot teksten. De locaties vormen het theater of het decor; mensen in hun omgeving en mijzelf zie ik als spelers in dat grote theater wat het leven is. Passanten die even stilstaan in de tijd, drama in de polder, kortom stadsschappen en landsgedichten.”

Hanneke Vermeulen fotografeert, schildert en gebruikt verschillende technieken. Fotos op hout of doek krijgen een verweerde uitstraling. Schilderwerk voegt extra gelaagdheid toe. “Ik werk vooral vanuit wat ik zie in het dagelijks leven, tijdens wandelingen, reizen en vanuit herinnering. Het landschap, de bomen en het licht zijn steeds terugkerende elementen. De belangrijkste drijfveer is zoveel mogelijk vastleggen uit angst om te vergeten en de schoonheid te zien in het vergankelijke en de cyclus van de natuur.” 

Bert de Turck staat bekend als ‘de schilder met de camera’, omdat mensen vaak denken dat zijn foto’s schilderijen zijn. “Ik gebruik geen trucs om dat effect te bereiken. Mijn werk is impressionistisch en meditatief van aard. Onder mijn landschappen, binnenruimten, stadsgezichten en stillevens schuilen de diepere thema’s als transformatie, vergankelijkheid en verstilling die mijn werk kenmerken. Mijn werk heeft een melancholische toon en nodigt uit tot mijmeren over de dingen die voorbijgaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen