Inwoners in Ellecom willen een Tiny Forest

Foto: De Boomgaard

ELLECOM – Inwoners van gemeente Rheden kunnen tot 22 februari 2018 een plan indienen voor een mini bos (Tiny Forest) in hun dorp. Een kleine groep Ellecommers is bezig om vanuit de gemeente een Tiny Forest in Ellecom te realiseren.

De Kleine Boomgaard:

De initiatiefnemers hebben een pracht plek in gedachten om een ‘Tiny Forest’ in Ellecom te herbergen: het parkje tussen de Binnenweg en de Laan van Athlone.

“Er staan al wat speelattributen, maar het mag best wat attractiever. Mooie gelegenheid om dit uit te breiden tot de Kleine Boomgaard (die benaming past net wat beter bij het dorpse karakter van Ellecom).

Waarom deze plek?

Allereerst is het centraal gelegen, met een grote mate van buurt controle en het is bij uitstek geschikt om jong en oud sociaal en educatief te binden. Sterker nog: eigenlijk is het ontworpen om hier samen te komen.
Voor de dichtbij gelegen Anne Frank school zal het een natuurkundelokaal op loopafstand zijn. De school wordt zo bovendien meer ontsloten en het bevordert de integratie met het dorp. Om het onderscheid te benadrukken met Bosje Mees willen we de Kleine Boomgaard voornamelijk aanplanten met (kleinstammige) fruitbomen en vruchtdragende struiken.

Insecten en vogels zijn al in de buurt en zullen zich hier nu nog beter thuis voelen. Aangevuld met een waterbron is het de ideale mogelijkheid om er lekker te leren en te smullen van wat de natuur ons te bieden heeft.

Kortom: jong en oud / plant en dier komen samen tussen Binnenweg en Laan van Athlone bij de Kleine Boomgaard in Ellecom. We kunnen niet wachten tot het fruit kan worden geplukt. Laat het oogstfeest maar beginnen!” aldus de enthousiaste groep inwoners van Ellecom.

Door dit bericht zoveel mogelijk te verspreiden via social media hoopt de groep kans te maken om in aanmerking te komen voor dit initiatief.

Zij zijn te volgen via Twitter met #dekleineboomgaard #wijgaanvoorbos

Bekendmaking winnende locatie
Eind maart 2018 maakt de gemeente de winnende locatie bekend. In april 2018 starten de voorbereidingen voor Tiny Forest Rheden. In november 2018 gaan de eerste bomen de grond in.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen