Gemeente Rheden zoekt ruimte en medewerkers voor een Tiny Forest

Foto: IVN

GEMEENTE RHEDEN – Kan jouw buurt wel wat groen gebruiken? Wil je bijvoorbeeld een natuurlijke speeltuin in het bos? Vind jij dat fruitbomen thuishoren in je wijk en wil je meewerken aan de aanleg van een Tiny Forest in je wijk dan is de gemeente Rheden op naar jullie.

Gemeente Rheden zoekt een enthousiaste buurt mét ruimte voor een Tiny Forest, een minibos dus. Dat kan een grasveld of plein in de wijk zijn, maar ook een stuk braakliggend grond vlakbij een school in de buurt.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen, kleine zoogdieren én voor mensen. Een Tiny Forest is een bos van en voor de buurt. Het bos wordt een groene ontmoetingsplek in de wijk, waar kinderen en buurtbewoners van de natuur kunnen leren en genieten.

Weet jij een fijne plek voor het eerste Tiny Forest van Gelderland? Laat het de gemeente uiterlijk donderdag 22 februari 2018 weten welke plek dat is! https://www.ivn.nl/oproep-bos-zoekt-buurt

De locatie moet voldoen aan deze criteria voor een Tiny Forest.

Bekendmaking winnende locatie

Eind februari 2018 maakt de gemeente de winnende locatie bekend. In maart 2018 starten de voorbereidingen voor Tiny Forest Rheden. In november 2018 gaan de eerste bomen de grond in.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een klein, dichtbegroeid en inheems bos. Door zorgvuldige voorbereiding van de grond en de manier waarop het bos wordt aangeplant, groeit het bos snel. Het bos is een plek voor veel soorten planten, dieren en insecten. Een Tiny Forest is méér dan een bos en een fijne plek voor dieren. Een Tiny Forest is er voor en door bewoners. Het bos wordt ontworpen, onderhouden en gebruikt door kinderen, buurtbewoners, basisscholen, buitenschoolse opvanglocaties (BSO’s) en vrijwilligers.

Wilde wachters

Kinderen hebben een belangrijke rol bij Tiny Forest Rheden, want zij worden boswachter van hun eigen bos. Deze noemen ze Wilde Wachters. Kinderen planten de bomen zelf en helpen bij het beheer. Zo zien ze hun ‘eigen’ bomen groeien en ontstaat er een prettige, groene plek voor hen in de wijk.

Wil je meer weten over Tiny Forests? Je leest alles over Tiny Forests op de website van IVN.

 

'
article
113117
Heb jij behoefte aan en ruimte voor een minibos in je wijk?
GEMEENTE RHEDEN – Kan jouw buurt wel wat groen gebruiken? Wil je bijvoorbeeld een natuurlijke speeltuin
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/113117/gemeente-rheden-zoekt-ruimte-en-medewerkers-tiny-forest/
2018-01-24T15:48:21+01:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2014/08/e7vcn23f3k3ksamgng1xp1lnv-poziemiddag-in-de-ivn-tuin.jpg
gemeente Rheden, minibos, rheden.nieuws.nl, Tiny Forest
Nieuws