Werkgroep Duurzaam Dieren West organiseert bijeenkomst over “Verborgen energieverspilling”

Foto: Duurzaam Dieren West

DIEREN – De werkgroep Duurzaam Dieren West is op dit moment een bijeenkomst aan het organiseren, die plaats zal vinden op 20 juni met als thema: “Verborgen energieverspilling”.

‘Iedereen weet inmiddels hoe belangrijk het is dat er anders omgegaan wordt met energie dan we jaren gewend zijn geweest. Veel mensen nemen het heft in eigen hand en treffen maatregelen.’

Verrassende ideeën

Het slimst is het om eerst na te denken over energiebesparing, want: wat je niet nodig hebt, hoef je niet te kopen. Goed isoleren spaart het milieu en verdient zich terug. Nog gunstiger zijn de kleine maatregelen die iedereen kan nemen om onbewuste verspilling tegen te gaan. Dat zijn er veel. Daarover wil de werkgroep Duurzaam Dieren West met u in gesprek gaan. In de verwachting dat de discussie met de aanwezige deskundigen de aanwezigen en organisatie verrassende ideeën zal opleveren.

Duurzaam Dieren West

De werkgroep Duurzaam Dieren West bestaat uit buurtbewoners die – net als overal elders in het land – de omschakeling naar duurzame energie proberen te bevorderen. Omdat ze er niet aan ontkomen om als wijkbewoners samen de meest passende weg te vinden.

Op 20 juni organiseert de werkgroep Duurzaam Dieren West alweer de 4de avond in de Ontmoetingskerk, ook omdat de werkgroep door enthousiaste bezoekers is gevraagd om hiermee door te gaan. In de laatste bijeenkomst heeft de werkgroep samen met de aanwezigen, onder meer de isolatie van de woning besproken aan de hand van warmtebeelden die de werkgroep heeft gemaakt van diverse woningen in de wijk.

Laag hangend fruit

De avond van 20 juni heeft als titel: Laag hangend fruit. Waarmee ze maatregelen bedoelen die gemakkelijk zijn en met geringe kosten te bereiken. Bijvoorbeeld een goede afstelling van de cv-installatie, radiatorventilatoren of het ventileren van de woning. De aanwezigen gaan met deskundigen in gesprek over hoe en wat precies. Er is een waslijst van mogelijkheden en maatregelen die niet allemaal inhoudelijk kunnen worden behandeld, maar waarvoor in elk geval een verwijzing naar een website of bedrijf wordt gegeven.

Nieuwe opwektechnieken

Na deze avond wil de organisatie op 27 september nieuwe opwektechnieken zoals warmtepompen behandelen. Mochten er zich landelijk of binnen de gemeente ontwikkelingen aandienen, dan zal ze hier op inspelen.

“Laag hangend fruit”, goedkope maatregelen om energieverspilling te voorkomen. Woensdag 20 juni 2018, 19.30 uur, Ontmoetingskerk Dieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen