Nieuw jaar graadmeter goederentreinen

TWENTE – Door een ‘bizarre’ rekenmethode rijden er weer goederentreinen op de Twentekanaallijn. In november 2013 was de jaarlimiet bereikt, vanaf januari 2014 begint het weer op ‘nul’.

Per spoortraject geldt een maximum aan geluidsoverlast voor het aantal passerende goederentreinen. Wanneer het maximum bereikt is, mogen er geen goederentreinen meer rijden over het betreffende traject. Dit gebeurde op de Twentekanaallijn tussen Zutphen en Hengelo. In november 2013 was de limiet voor dat jaar bereikt en moesten de goederentreinen een andere route kiezen.
Overlast of niet, in januari 2014 start de teller weer op ‘nul’. En er gaan dus weer goederentreinen rijden op dit traject. ProRail heeft dit meegedeeld aan de gemeente Hof van Twente. De spoorwegnetbeheerder kreeg spoorwegvervoerder DB Schenker het verzoek om in 2014 weer gebruik te mogen maken van de Twentekanaallijn. ProRail stemde daarin in toe omdat er nog ‘ruimte is voor spoorlawaai’, de geluidsoverlast begint dit jaar immers weer bij nul. 
Per goederentrein loopt de teller van 2014 op. Wanneer de limiet bereikt is, mogen er de rest van het jaar geen goederentreinen meer rijden op het traject. Reden er in 2013 nog vier goederentreinen per week over het traject, de verwachting voor 2014 is dat er twee a drie gaan rijden.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen