40-jarige Rhedense vrouw aangehouden wegens fraude

Foto: politie.nl

RHEDEN – Een 40-jarige vrouw uit Rheden is zondag 26 mei aangehouden op verdenking van het plegen van fraude met een huurwoning. De vrouw bood tussen februari en april 2019 via online platforms een woning in Rheden te huur aan.

Meerdere mensen reageerden op de advertentie en sommigen hebben de woning bezichtigd en hebben de borg en de huur overgemaakt. De sleutel van de woning kregen ze echter nooit.

Nadat meerdere mensen op 29 april naar de betreffende woning kwamen en daar niemand aantroffen, werd de politie gebeld. Deze startte direct een onderzoek en de mogelijke verdachte werd nationaal gesignaleerd. De vrouw werd zondag 26 mei, na terugkomst uit het buitenland, op luchthaven Schiphol aangehouden. Zij is ingesloten voor verhoor en wordt woensdag 29 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen over of de vrouw langer vast moet blijven zitten.

Gedupeerden

Inmiddels hebben vier gedupeerden aangifte gedaan. Het kan zijn dat nog meer mensen gedupeerd zijn. De politie wil graag met deze mensen in contact komen en verzoekt hen te bellen met 0900-8844.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen