Benefietconcert voor ‘slachtoffers’ tornado Rheden: €1500

RHEDEN – In de Dorpskerk van Rheden is woensdagavond 26 juni een benefietconcert gehouden voor de ‘slachtoffers’ van de tornado die op 4 juni 2019 grote schade aangericht heeft in het dorp Rheden. De Dorpskerk zat vol en het eindbedrag is maar liefst €1500 geworden.

De dag na de storm werd zichtbaar hoe groot de saamhorigheid is en werd er door iedereen, particulieren, ondernemers, hulpdiensten, gemeente dagenlang gewerkt om straten weer begaanbaar te maken, schade op te ruimen en huizen weer bewoonbaar te maken.

Vanuit dit gevoel van saamhorigheid hebben de leden van het koor Con Colore uit Rheden, het idee opgepakt om een benefietconcert te organiseren voor de gedupeerde van de stormschade. Vanuit de intentie om zoveel mogelijk mensen een steuntje te geven.

Tijdens de avond werd er ook een enveloppenloterij gehouden. Diverse ondernemers uit Velp en Rheden hebben goederen of diensten gul gedoneerd. De loterij was binnen mum van tijd uitverkocht.

Het doel was: een avond samen muziek maken en geld ophalen. Zodat we de mensen die schade hebben van de storm een beetje tegemoet kunnen komen.

De organisatie had geen idee wat ze konden verwachten qua opbrengst. Voorafgaand aan het concert waren er al donaties gedaan van in totaal 1800 euro. Uiteindelijk hebben ze op de avond zelf ook nog bijna 1500 euro opgehaald

De organisatie doet haar best om het geld zo goed mogelijk te verdelen. In goed overleg met de gemeente is besloten de gelden zelf te gaan verdelen. Dit gaan ze doen middels een commissie.

Heeft u schade door de storm of kent u iemand die dat heeft? Stuur dan een korte motivatie via de mail naar [email protected] en wellicht komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Het benefietconcert werd gehouden in de Dorpskerk te Rheden met medewerking van onder andere de volgende koren: Music for All, Connect Voices en Con Colore, violiste Anna Wiersum, Enjoy Driel uit Driel, Marijke Laurense, Marleen Grotenbreg en Christan Grotenbreg.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen