TT Posbank: wielerevenement op de Posbank

Foto: Bart Libochant

RHEDEN – Zaterdag 24 augustus 2019 is er de eerste editie van de TT Posbank. Een Time Trail (TT)/ tijdrit voor wielrenners op de Posbank.

Over een parcours van 13 km zullen tussen 7 uur en 10.30 uur verschillende ploegen proberen een zo goed mogelijke tijd te rijden over in totaal 3 ronden.

Het parcours is volledig afgesloten en daarom is de top van de Posbank niet bereikbaar vanuit de richting Rheden en Rozendaal. Vanuit de kant van De Steeg is de Posbank gewoon bereikbaar.

Om 7 uur zal de weg afgesloten worden. Vanaf 7.30 tot en met 8.45 zullen er vanaf de start ploegen van 4 wielrenners vertrekken voor hun tijdrit over drie ronden.

De parking bij het Posbank Paviljoen blijft vanaf De Steeg bereikbaar.

De parking bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, restaurant de Ruif en de Deel blijft bereikbaar. De paden door het Nationaal Park Veluwezoom blijven toegankelijk voor wandelaars en mountainbikers. Middels waarschuwingsborden wordt aangeven dat er een wielerevenement gaande is op de weg.

De horecazaken en bewoners aan de Schietbergseweg blijven gewoon bereikbaar. Evenals camping Beekhuizen en de scouting.

De tennisclub TV Beekhuizen blijft gewoon bereikbaar ook vanuit de richting Rozendaal. De kruising Bovenallee/Kluizenaarsweg zal slechts voor de helft afgesloten zijn voor auto’s/fietsers.

Omdat een aantal wegen is afgesloten vanwege deze wielerrace, adviseert de gemeente Rheden bezoekers, die met de auto willen komen, pas na 11.00 uur de Posbank op te gaan. Dit in verband met de te verwachte drukte.

Omstreeks 10.15/10.30 uur verwachten zij na passage van de laatste ploeg het parcours weer vrij te geven voor al het verkeer.

Meer informatie op www.ttposbank.nl

De Route

TT Posbank

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen