Meedoen met het Sport- en beweegakkoord Rheden?

Foto: Marjanne Eikelboom

Op woensdagavond 12 februari vindt de startsessie van het Sport- en beweegakkoord Rheden plaats op het Aeres (V)MBO Velp. Sportaanbieders, scholen, zorgorganisaties, ondernemers, en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd om mee te werken aan het Sport- en beweegakkoord Rheden.

Met als doel om zoveel mogelijk mensen in Rheden te laten genieten van sport en bewegen.

Sport- en beweegakkoord Rheden

In het lokale sport- en beweegakkoord komen betrokken inwoners en organisaties samen tot inspirerende en concrete initiatieven om mensen in bewegen te krijgen en te houden.

Het proces om te komen tot een sport- en beweegakkoord wordt begeleid door een onafhankelijke sportformateur. In Rheden is dat Nanette Hagedoorn. De sportformateur bereidt samen met een werkgroep de totstandkoming van het akkoord voor.

De werkgroep Sport- en beweegakkoord Rheden bestaat uit Aeres (V)MBO Velp, Tennisvereniging Beekhuizen, Sport- en Healthclub De Cirkel, Stichting Gym & Turnen Arnhem/Velp, Sportbedrijf Rheden en de Gemeente Rheden.

De werkgroep heeft ter voorbereiding gekeken naar thema’s waar in de gemeente Rheden de meeste kansen en uitdagingen liggen. De jongste jeugd vaardig in bewegen, aantrekkelijk sport- en beweegaanbod voor jongeren, vitaal ouder worden en toekomstbestendige sportaanbieders staan in ieder geval centraal tijdens de startsessie.

Startsessie

Op woensdag 12 februari om 19.00 uur vindt op het Aeres VMBO Velp de startsessie van het Sport- en beweegakkoord Rheden plaats. Aanmelden voor deze sessie kan via www.sportbedrijfrheden.nl/rhedens-sportakkoord.

Op 23 maart volgt een tweede sessie waarin de deelnemende partijen de ideeën die verzameld zijn tijdens de eerste sessie verder uitwerken.

Landelijke beweging

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord vastgesteld waarin ambities voor sport en bewegen in Nederland staan. Een aantal thema’s staan centraal, zoals vitale sport- en beweegaanbieders, een duurzame sportinfrastructuur en vaardig in bewegen. In bijna alle gemeenten wordt nu ook gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Zo ook in Rheden. In 2020 en 2021 stelt het rijk ook geld beschikbaar om uitvoering te geven aan de lokale Sportakkoorden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen